Başkan Torun’a Vergi Haftası Ziyareti

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Pazarlar Mal Müdürü ve çalışanları Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun’u ziyaret etti.

Başkan Torun’a Vergi Haftası Ziyareti
Vergi Haftası çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Pazarlar Mal Müdürü Kasım Karakaş, amaçlarının vergisini veren bilinçli bir toplum oluşturmak olduğunun söyledi.

Karakaş, “Pazarlar, her geçen gün gelişen bir yapıya sahip. Biz de bu seneki vergi kutlamalarında çocuklara ayrı bir önem vererek, genç kuşakta vergi bilinci oluşturmaya çalışacağız. Bu kapsamda, ilköğretim öğrencileri dairemize gelecek. Öğrencilere vergi dairemiz tanıtılacak. İlköğretim okulları ziyaret edilerek öğrencilerimize vergi verme ve vergi bilinci oluşturulması hususunda bilgilendirmeler yapılacak” dedi.

Karakaş, Pazarlar’lı vergi mükelleflerine herhangi bir sorunları olduğunda kapılarının sonuna kadar açık olduğunu da belirtti.

Belediye Başkanı Ahmet Torun ise, ziyaretlerinden dolayı Mal Müdürü Kasım Karakaş’a teşekkür ederek, çalışma ve gayretlerinden dolayı kendilerini kutladıklarını söyledi.

Başkan Torun, “Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır. Vergi; devletin kamu giderlerini karşılamak için anayasanın 73. maddesine dayanarak vatandaştan aldığı paradır. Bunun neticesinde de vatandaşlarımıza, Türkiye’ye hizmetlerimiz olmaktadır. Verginin sonucunda hizmet gelmektedir. Ülkemizde yapılan hizmetler, vergiler sayesinde olmaktadır. Vergi kalkınmadır. Vergi hem haktır hem toplanan vergiler kendilerine geri dönmektedir” diye konuştu.

Kaynak: İHA