Milletvekili Özel, Köylü Vatandaşla Buluştu

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, şehrin büyükşehir olmasına asla karşı olmadıklarını belirterek, “Biz köy ve beldelerin tüzel kişiliklerinin kaldırılmasına karşıyız” dedi.

Milletvekili Özel, Köylü Vatandaşla Buluştu
Milletvekili Özel, CHP Saruhanlı İlçe Başkanı Muharrem Ekici ile ilçeye bağlı Kemiklidere köyünü ziyaret etti, köylülerin sorunlarını dinledi.

Köyde vatandaşlara konuşan Özel, Büyükşehir Yasası'na da değindi, Manisa’nın Büyükşehir olmasına asla karşı olmadıklarını, ancak yasa kapsamında köy ve beldelerin tüzel kişiliklerinin kaldırılması ile bazı maddeleri benimsemediklerini kaydetti.

Özel, konuşmasında yer altı su kuyularına ölçüm cihazı takılmasını öngören yasal düzenlemeyi eleştirerek şöyle dedi: “Biz bu duruma başından beri karşıydık. Bunun iptali için çok çabalar sarf ettik, sonunda ertelendi. Eğer bu çalışma hayata geçmiş olsaydı, üretici ileride ekonomik olarak bunun sıkıntısı görecekti.” CHP’li Özel, buradaki ziyaretinin ardından, Soma’daki bir maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Harun Tufan’ın Akhisar’a bağlı Sakarkaya köyünde ikamet eden ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu .
Kaynak: İHA