Bakan Güler: Çorum, Sinop ve Samsun Ayağını Ayrı Ayrı Değerlendiriyoruz

İçişleri Bakanı Muammer Güler, " Çorum, Sinop ve Samsun ayağını ayrı ayrı değerlendiriyoruz.

Kim olursa olsun, hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun, Türkiye'nin neresinde olursa olsun kanuni olan, yasal olan süreçte herkes fikirlerini beyan edebilir. Toplantı ve yürüyüşlerini yapabilir. Hiçbir gerekçe böylesine bir toplantıda kimsenin can ve mal emniyetini tehlikeye düşürecek bir yaklaşım içinde olamaz." dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Antalya Kemer Beldibi Mevki Akka Hotel'de düzenlenen 'İl Emniyet Müdürleri Bilgi Paylaşım Toplantısı'na katılan İçişleri Bakanı Muammer Güler, toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Toplantıda bir önceki yılda neler yapıldığının değerlendirmesinin yapıldığını belirten Güler, insan ve toplum odaklı çalışmalara ağırlık vereceklerini kaydetti.

Bir basın mensubunun Sinop’ta yaşanan olaylarla ilgili gelişmeleri sorması üzerine Bakan Güler, konuyla ilgili müfettişlerin ön tespitlerinin olduğunu söyledi.

Buradaki asıl amaçlarının benzer olaylara polisin nasıl davranacağı, hangi tedbirleri alacağı, bir zafiyet olup olmadığının bundan sonraki olaylara ışık tutması bakımından önemli olduğunu belirten Güler, "Elbette ki bir hata varsa sorumlular hakkında gerekli işlem yapılır. Ama bizim tespitlerimiz daha önemli. Çorum, Sinop ve Samsun ayağını ayrı ayrı değerlendiriyoruz. Kim olursa olsun, hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun, Türkiye'nin neresinde olursa olsun kanuni olan, yasal olan süreçte herkes fikirlerini beyan edebilir. Toplantı ve yürüyüşlerini yapabilir. Siyasi çalışmalarını yapabilir. Hiçbir gerekçe böylesine bir toplantıda kimsenin can ve mal emniyetini tehlikeye düşürecek bir yaklaşım içinde olamaz. Hiçbir gerekçe bunu meşru gösteremez." ifadelerini kullandı. Herkes tepkisini demokratik şekilde gösterebileceğini belirten Güler, bununda, basın açıklaması, toplantı, gösteri yürüyüşü ve sivil toplum hareketleriyle yapılabileceğini kaydetti.

Güler, bunların hiçbirisinin şiddet içerikli olamayacağını kaydetti.

Cilvegözü Sınır Kapısı’nda yaşanan patlamayla ilgili soruları da cevaplandıran Güler, "Konuyu izliyoruz, takip ediyoruz. Kapsamlı bir boyutu var. Yurt içi ve yurt dışı boyutunu ve Türkiye'deki iç hatlarını araştırıyoruz. Oradaki güvenlik önlemlerini daha da sıkıştırdık. Tabi ki Suriye'de yaşanan bu olay elbette sınır bölgemizde bazı illeri de etkiliyor. Bu konudaki tedbirlerimizi sürdürüyoruz." şeklinde konuştu.

Güler, toplantının ardından Antalya’dan ayrıldı .