Uygulama Otellerinin 'harcama' Sıkıntısı

Turizmde Yön Verenler (TUR-YÖN ) Başkanı Recep Arısoy, tadilat harcamaları bile yapamayan uygulama otellerinin içler acısı bir durumda olduğunu söyledi.

Uygulama Otellerinin 'harcama' Sıkıntısı
Arısoy, "Otelcilik hizmetinde ne varsa uygulama otellerinde de bu uygulanmalı" dedi

Turizm ve Otelcilik sektöründe eğitim veren okulların bünyesinde faaliyet gösteren uygulama otellerinden elde edilen gelirlerin belli bir bölümünün ihtiyaçlarını karşılaması için okula kaynak olarak bırakılması gerektiğini belirten TUR-YÖN Başkanı Recep Arısoy,"Birçok okulun uygulama otelinde konakladım, odaları berbat durumda, mobilyalar çok eski, yatakların üzerinde yatılacak gibi değil, duvarlarda boya dökülmeleri, banyolarında fayanslar kırık ya da çatlamış. Uygulama otelleri bu okullara hiç yakışmıyor. Okula bakıyorsunuz eğitim kalitesi çok yüksek, uygulama oteline bakıyorsunuz otelcilikle uzaktan alakası yok" diye konuştu

Okul yönetimlerini bu konuda suçlamaya kalkmanın Son derece yanlış olacağının altını çizen Arısoy, şöyle devam etti: "Okul yönetimlerine asla haksızlık edilmemeli, öyle okullar gördüm ki okul yönetimlerinin azimli çalışmaları ile okullarını inanılmazı yerlere taşımışlar, başarıdan başarıya koşuyorlar. Bu başarılı okulların ve okul yöneticilerinin daha çok başarılı olabilmeleri için, önlerine duvar örülmemeli, devlet olarak destek olunmalı. Turizm okullarında okuyan öğrenciler, geleceğin otel müdürleri olacak, öyle bir uygulama otelinde yetişen öğrenciden nasıl başarılı bir otel yöneticisi olmasını bekleyebilirsiniz? Okulların uygulama otelleri otelcilik sektöründe ki gibi çalışmalı ve olmalı. Otelcilik hizmetinde ne varsa tamamen burada da uygulanmalı." Arısoy, otelcilikte aranılan en önemli unsurun hizmet ve konfor olduğuna dikkat çekerek, "Konforu ve hizmeti olmayan bir otelde kalmayı kim ister ki? Otellerde, konforu sağlayabilmek için odaların belirli özellikte yapılması ve döşenmesi gerekli, iyi bir hizmet verebilmek için de hizmet araçlarının eksiksiz olması gerekli" diye konuştu.

Kaynak: İHA