Gaziantepli İş Adamından Eğitime Yatırım

Gaziantep'te düzenlenen ‘Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşma Oranının Arttırılması Projesi’ konferansına katılmak için Gaziantep'e gelen Gaziantepli iş adamı İnal Aydınoğlu, ilde bir okul yaptırmak için Vali Erdal Ata ile görüştü.

Gaziantepli İş Adamından Eğitime Yatırım
Edindiği deneyimleri yeni nesle aktarmak için birçok faaliyeti bir arada yürüten eğitim gönüllüsü, iş adamı İnal Aydınoğlu, '52 yıldan beri İstanbul 'da yaşıyorum. Ama Gaziantep aşkını, Gaziantep heyecanını, Gaziantep sevgisini hiçbir zaman unutmadım. İstanbul 'da ticaretle meşgulüm. 50 yıllık ticaret hayatım, hem bereketli geçti hem de çok zevkli ve verimli işler yaptım. Fakat bir ara kendime baktım ve dedim ki; ben sürekli tüccar olarak kalırsam, belki param biraz daha fazla olacak ama tek yanlı kalacağım. Dünyadaki diğer lezzetleri, güzellikleri göremeyeceğim. Başka insanlara hizmet edebilmek için fırsat bulamayacağım. O yüzden 35 yıldan beri yaşamıma bir gönüllülük bölümü kattım. Bu 35 yıllık gönüllü yaşamım içinde gönüllü hizmet eden ulusal ve uluslararası birçok kuruluşa başkanlık ve genel başkanlık yaptım. Türk Kalp Vakfı'nın, Türk Böbrek Vakfı'nın, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı'nın, 21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı'nın kuruculuklarını ve mütevelli üyeliklerini yaptım ' dedi.

Kadın ile erkeğin birbirlerini tamamladığını belirten Aydınoğlu, “Kadın ile erkek bir madalyonun iki yüzü gibi bir bütündür. Kadın gelişmeden, kadın ilerlemeden, kadın evde etkin olmadan; o evden hayır beklemek mümkün değildir. Mutlaka ama mutlaka her erkek karısının gelişmesi, ilerlemesi için çaba sarf etmelidir. Yanında güçlü bir erkekle dolaşan, evinde güçlü bir hanım bulan ve çocuklarını bilgili, birikimli ve deneyimli bir kadına emanet eden erkek, güçlü bir erkek olur” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde 7'nci kitabını da okuyucularla buluşturan Aydınoğlu, özel hayatıyla ilgili de açıklamalar yaptı. Aydınoğlu, “Ben, eşimle evlenmeye karar verdiğimde eşim üniversite okuyordu. Evlendik ve 5 yıl onu okuttum. Ama 5 yıl okuduktan sonra işimin tamamını ona teslim ettim ve ben yeni işler, yeni heyecanlar taşıyarak hayatıma yeni şeyler kattım. Çocuklarım, evde o bilgili, birikimli ve deneyimli eşim sayesinde dünyanın en büyük üniversitelerinde okuyarak eğitimlerini tamamladılar. Ben gelişme yolundaki tüm heyecanımı eşimden aldım. Halen çeşitli eğitim faaliyetleri yürütüyor, kitaplar yazıyorum. Yazdığım hiçbir yazıyı eşime okutmadan matbaaya göndermiyorum. Çünkü o gerçekten okumuş ve bilgili bir insan olarak her şeyi benden daha objektif olarak görebiliyor. Ben daha heyecanlı oluyorum ama eşim objektif olarak her şeyi görebiliyor. Evde birlikte yürüdüğümüz sürece, aynı yolda yan yana olduğumuz sürece, evimize bereket geliyor, evimiz güzelleşiyor” şeklinde konuştu.

Kız çocuklarının okula gitmesinin ve okumasının, aile açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken İnal Aydınoğlu, sözlerine şöyle devam etti: 'Hangi baba, hangi anne, yaşlılığında kendini cahil bir çocuğa teslim etmek ister? Her anne ve baba okumuş, bilgilenmiş, deneyim sahibi olmuş bir çocukla hayatını daha güzel ve güvenli geçirir. Ama bunun için çocuğunu okula göndermelidir. Kız, erkek ayırmadan çocukları okula göndermeleri gerekir. Özellikle anneler ilerleyen yaşlarında, kızlarından daha büyük bir yardımcı bulamıyorlar. Cahil bir yardımcı mı ister anneler, yoksa; bilgili, eğitimli, her şeyi bilen ve aileye yol gösteren bir yardımcı mı ister? Her aile kendi ailesinin geleceği için, çocuğunun geleceği için, ülkenin geleceği için çocuğunu mutlaka okutmalıdır. ' Eğitime verdiği önemi yaptığı faaliyetlerle de gösteren Aydınoğlu, 'En son ablam, Gaziantepli bir ortağım ve benle, bir aile vakfı kurduk. İş yerimizin bulunduğu yer olan Kurtköy 'de bir fen lisesi bitirmek üzereyiz. İstanbul Ataşehir 'de büyük bir kültür merkezi yapıyoruz. Çorlu 'da bir kız meslek lisesi yapmak üzere Tekirdağ Valisi'yle anlaştık. Geçen yıl arkadaşlarımla birleşip, İstanbul Gaziantepliler Anadolu Lisesi 'ni yapmıştık. Allah kısmet ederse, ben de Sayın Gaziantep Valisi ile görüşeceğim. Bu yıl da ben şahsen yeni bir lise veya memleketin ihtiyacı olan bir okulu yapmak için sayın valimizle görüşüp, arsa isteyeceğim ' ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA