Şehzade Mehmet Koleji Yüzmede Şampiyon Oldu

Manisa İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün il genelinde düzenlediği yüzme müsabakaları sonucunda Özel Şehzade Mehmet Lisesi öğrencisi Elifsu Civan yüzmede il birincisi oldu.

Şehzade Mehmet Koleji Yüzmede Şampiyon Oldu
Daha önce de Türkiye üçüncüsü olan Fen Lisesi öğrencisi Elifsu Civan, yüzme branşında 200 metre serbest stilinde Manisa’da da birinci oldu. Başarılı öğrenci Elifsu diğer kulvarlarda da madalya almaya hak kazandı. 50 metre serbest de ve 50 metre kurbağalama stilinde Manisa ikincisi olan Elifsu, 50 metre kelebek stilinde de Manisa üçüncüsü olarak yarıştığı bütün kulvarlarda madalya alıp Türkiye şampiyonasında Manisa’yı temsil etmeye hak kazandı. Yüzme sporunun yanı sıra derslerinde de başarılı olan Şehzade Mehmet Koleji öğrencisi Elifsu Civan, yüzmeye 4.sınıfta serbest stilde, sonra da kurbağa stili ile başladı.

Yoğun antrenman yapan Türkiye üçüncüsü ve Manisa birincisi olan Elifsu, ”Dersler ile birlikte yüzmeye de devam etmek zor değil. SBS'de başarılı olduktan sonra Şehzade Mehmet Fen Lisesi'ne kayıt yaptırmaya hak kazandım. Şu anda okulumu ve yüzmeyi çok seviyorum. Yüzme sporu benim ders çalışmama katkı sağlıyor. İleride Amerika’da okumak istiyorum. Bunun için hem derslerde hem de sporda başarılı olmam gerekiyor . Okulum Şehzade Mehmet Fen Lisesi’ni başarıma katkı sağlayıp, beni daha iyi yerlere ulaştıracağını bildiğim için seçtim.” dedi

Şehzade Mehmet Koleji Beden Eğitimi Öğretmeni Zuhal Can ise ”Fen Lisesi öğrencimizin yüzmede Manisa birincisi olması bizleri de çok sevindirdi. Öğrencilerin bedensel ve zihinsel olarak başarılı olması bizim en büyük amacımız. Öğrencimizi ve ailesini kutluyor,okulumuzda başarılarının daha da artacağına inanıyorum “dedi.

Kaynak: İHA