Kan Davası, Vali Ali Çınar'ın Araya Girmesiyle Barışla Sonuçlandı

Muş'ta iki aile arasında 5 yıldır süren kan davası Vali Ali Çınar, Korkut Kaymakamı Adnan Daldal, Hasköy Müftüsü Orhan İmamoğlu ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle son buldu.

Muş'ta iki aile arasında 5 yıldır süren kan davası barışla sonuçlandı. Kente 30 kilometre uzaklıktaki Korkut ilçesinin Aydoğan köyünde 2008 yılında arazi anlaşmazlığı yüzünden Oğuz ve Kartal aileleri arasında çıkan kavgada iki kişi hayatını kaybetti. Bu olayın ardından her iki aile arasında başlayan kan davası Vali Ali Çınar ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle birlikte sona erdi. Vali Ali Çınar, 5 yıl önce yaşanan bir hadiseden dolayı iki aile arasındaki husumeti bitirip barışı sağlamak için toplandıklarını söyledi.

Çınar, barışın sağlanmasına katkıda bulundukları için her iki aileyi de tebrik ettiğini belirterek, şöyle konuştu: ''İnsanların barışa ve huzura ne kadar özlem duyduklarını, aslında barışın ve huzurun ne kadar değerli olduğunu bizzat burada müşahede ediyoruz. Bugün barış için gösterdiğimiz gayreti, keşke bu ailemleler arasında yaşanan husumeti, arayı bularak iki canın yok olmasına keşke fırsat verilmeden çözülebilseydi. Gerçekten barış ve huzur değerli. İnsanların birbirinden emin olduğu, güven duyduğu bir toplumda yaşamak herhâlde çok güzel olsa gerek. İlçelerimizde köylerimizde her geçen yıl daha huzurlu yaşamak, bu huzuru da hep beraber paylaşmak istiyoruz.'' Konuşmaların ardından her iki aileye mensup yaklaşık bin 500 kişi, Kuran'ı Kerim'i öpüp altından geçtikten sonra tokalaşıp, sarılarak barıştı.