Başbakan Yardımcısı Bozdağ ve Kalkınma Bakanı Yılmaz Sudan’da

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile birlikte Somali temaslarını tamamlayarak Sudan’a geçen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, başkent Hartum’da Sudan Cumhurbaşkanlığı 2. Yardımcısı Muhammed Haj tarafından karşılandı.

Bozdağ ve Yılmaz, yarın Sudan’da TİKA tarafından inşa edilen hastane ve bazı diğer projelerinin açılışlarına katılacaklar. Bekir Bozdağ ve Cevdet Yılmaz yarın Sudan’ın Manian şehrinde bulunan vücut izi geliştirme laboratuvarını ziyaret edip Hartum’da bulunan Yardımeli Derneği ve mesleki ve teknik eğitim merkezinin açılışına katılacak.

Sudan - Türkiye arasında ziraat sahasında atılan büyük işbirliği adımının geliştirilmesi için çalışmaların devam ettiğime temas eden Bozdağ, Sudan Cumhurbaşkanlığı 2. Yardımcısı Muhammed Haj ile birlikte basın açıklamasında bulundu. Bozdağ, “TİKA’nın Niyala’daki hastane inşaatı devam ediyor. Türk hekimleri Niyala’daki hastaneyi 5 sene işletip sistem kurduktan sonra Sudanlı hekimlere ve Sudan Sağlık Bakanlığı’na teslime edecekler” dedi.

Türkiye ile işbirliği halinde olmaktan duydukları memnuniyeti ifade eden Sudan Cumhurbaşkanlığı 2. Yardımcısı Muhammed Haj ise şöyle konuştu: “Niyala’da Türkiye tarafından yaptırılan büyük bir hastane var. Bittiğinde bize çok faydası olacaktır. Bu bölgede Türkiye büyük işler yapıyor. Somali’deki krizin atlatılması noktasında Türkiye’nin gösterdiği çabayı biz de biliyoruz, tüm dünya da biliyor.”
Kaynak: İHA