Arslanköylü Kadınlar Performanslarıyla Yine Büyüledi

İçel'in Arslanköy beldesinde 2001 yılında kurulan Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu üyesi 7 kadın, 'Hasret Çiçekleri'' adlı iki perdelik oyunu sahnelediler.

Arslanköylü Kadınlar Performanslarıyla Yine Büyüledi
Arslanköy beldesinde yaşayan ve yaşları 25 ile 60 arasında değişen Arslanköy Kadınlar Tiyatro Grubu, kadın sorunlarını kendi yaşamlarından ve gözlemlerinden yola çıkarak anlattıkları 'Hasret Çiçekleri' isimli oyunla, izleyicisine keyifli anlar yaşattı.

İçel Kültür Merkezi'nde ücretsiz sahnelenen oyunu İl Kültür Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu ile dershane öğrencileri ve çok sayıda sanat sever izledi. Oyunda tiyatronun kurucusu Ümmiye Koçak'ın yanı sıra yaşları 25 ile 60 arasında değişen Duygu Koçak, Ayfer Şen, Seher Çuhadar, Emine Gürlek ve Seher Dağdur rol aldı.

Oyunun yazarı ve yönetmeni Ümmiye Koçak, 2001 yılında başladıkları tiyatro yolculuğunda bugüne kadar kendi yazdığı 'Ozan Tabakası','Erik Eşkisi', 'Nefesi Kesen Hoca' ve 'İki Öküz Parası' ile William Shakspeare'in 'Hamlet' adlı eserinden uyarladığı 'Hamlet-Hamit' oyunlarını sahnelediklerini belirtti.

Yazdığı oyunlarda genellikle kadınların sorunlarına dikkat çektiğini anlatan Koçak, "Oyunumuz iki perde halinde olup ilk perdede güçsüz zayıf ve şiddet gören bir kadının hayat mücadelesini anlatmaya çalıştık. İkinci perde de güçlü bir kadın ne isterse başarabileceğini izleyenlere göstermeye çalıştık" dedi.

Kaynak: İHA