Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesini Ziyaret Etti

Bir dizi ziyarette bulunmak ve toplantıya katılmak için Antalya'ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı makamında ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesini Ziyaret Etti
Belediye binası önünde çok sayıda partili tarafından karşılanan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, daha sonra Başkan Akaydın'ın makamına geçerek, burada açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, Antalya’ya hizmet veriyor. Hizmet için çalışıyoruz. Belediye başkanları üzerinde kurulan sistemli baskıyı kabul etmiyoruz. Hizmet için çabaları engellemeyi kabul etmiyoruz. Başkanlarımız belde halkı için çalışıyorlar, mücadele ediyorlar" şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin en temiz, en güzel kenti Antalya’dır" diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Her türlü mücadeleyi veriyorlar. Esnaf, çiftçi, emeklinin, işçinin mutluluğu için çalışıyorlar, çaba harcanıyor. Eksiklikleri varsa gideriliyor. Bizim belediye başkanlarımız, niye siz eleştiriyorsunuz diye kızmıyorlar. Hesap vermeye açıklar. Yeter ki sistemli baskıya dönüşmesin. Geçmişin hesabını veremeyenler, şimdi bizden hesap soruyorlar. Sadece CHP’li belediye başkanlarından hesap sormak, bizim müsaade edeceğimiz bir uygulama değildir." Bir gazetecinin 2B ile ilgili sorusunu ise Kılıçdaroğlu, "Hükümet olarak açıklamalar yapıyorlardı. 25 milyar dolar para bekliyorlardı. Bu rakamın doğru olmadığını ifade ettik. Halk ağır bir yük altında. Belirlenen emsal değerler çok yüksek. Halk doğal olarak itiraz ediyor. Parlamentoda yasa görüşülürken dile getirdiğimiz bütün eleştiriler gün yüzüne çıktı. Halk tepki gösteriyor. 10'larca yıl kullandıkları araziler, ağır yükle satılmak isteniyor. Yüksek rakamlara halk da doğal olarak itiraz etmek durumunda, bizim de görevimiz halkın isteklerini dile getirmek" şeklinde cevapladı.

Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Büyükşehir Belediyesi, başından geçen baskılara, engellemelere rağmen doğru bildiği yolda enerjik ve dinamik şekilde ilerlemektedir. Büyükşehir Yasası'nın getirdiği sorumlulukları anlatmak için kampanya içindeyiz" dedi.

Öte yandan, ziyaretin anısına Başkan Akaydın, Kılıçdaroğlu’na Atatürk tablosu hediye etti. Kılıçdaroğlu’na ziyarette; CHP Antalya milletvekilleri Gürkut Acar, CHP MYK Üyesi Atilla Emek, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve CHP İl Başkanı Devrim Kök de eşlik etti.

Kılıçdaroğlu, çıkışta belediye işçileriyle tokalaştıktan sonra, Kemer ilçesine hareket etti .
Kaynak: İHA