Gto Genel Sekreteri Göçer Açıklaması

Gaziantep Ticaret Odası'nda gıda sektörünün sorunlarına yönelik toplantı düzenlendi.

GTO'dan yapılan açıklamaya göre, çeşitli sektörlere ilişkin durum tespiti, sorun ve çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla başlatılan çalışma kapsamında, Lokantacılar Odası, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile gıda üretim, satış ve tüketiminin yapıldığı işletmelerdeki sorunlar ve Son gelişmeler değerlendirildi.

İl Müdürü İbrahim Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmada, 13 Aralık 2012'de yürürlüğe giren Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile birlikte gıda denetimlerinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne bırakıldığını anımsattı. Yılmaz, Gaziantep'i gıda ve içecek sektöründe Türkiye'nin örnek kenti yapmak istediklerini ve bu çerçevede 2013 yılını ''milat'' olarak gördüklerini belirtti.

Gıda üretim, satış ve tüketiminin yapıldığı işletmelerde hijyenin çok önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, hijyen ve kaliteyi yükseltmek istediklerini, özellikle hijyen konusunda ücretsiz eğitim verebileceklerini dile getirdi.

Gıda ve Yem Şube Müdürü Sait Demirkıran ise gıda üretimi, satışı ve tüketimi yapılan işletmelerin üretimde kullandıkları ve başka yerlerden satın aldıkları gıda maddelerine dikkat etmeleri ve cezai duruma düşmemeleri konusunda uyardı.

Toplantıya katılan firma temsilcileri de karşılaştıkları sorunlarla ilgili bilgi verdi.

GTO Genel Sekreteri Halil Göçer, toplantının ardından yaptığı değerlendirmede, gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaların karşılaştıkları sorunlarına çözüm bulmak amacıyla sektör temsilcileri ile ilgili kurum ve kuruluşların yetkililerinin bir araya geldiği toplantının sorunların tespiti ve çözüm üretilmesi açısından verimli geçtiğini bildirdi.

Son yıllarda Gaziantep'in iç ve dış turizmdeki gelişimine paralel olarak gıda üretimi, satışı ve tüketiminin yapıldığı işletmelerinin daha da önemli hale geldiğini ifade eden Göçer, şunları kaydetti:

''Sektörel toplantılar üyelerimiz için Son derece önemli. Üyelerimiz bu toplantılar sayesinde karşılaştıkları sorunları ve çözüm önerilerini kurumların yetkililerine detaylı bir şekilde anlatabilme fırsatı buluyor. Sektörlerde yaşanan sorunlara çözüm yolları bulma noktasında üyelerimize yardımcı oluyoruz. Gaziantep mutfağı, 291 özgün yemek çeşidi ile Türkiye'nin en zengin mutfağı olarak tespit edilmiş durumda. Dolayısıyla kente gelen turistler açısından gıda üretim, satış ve tüketiminin yapıldığı mekanlar önemli yer tutuyor. Yine Son yıllarda kamuoyunun hassaslaştığı gıda güvenliği konusunda önemli adımlar atılıyor. Oda olarak üyelerimizi bu konuda bilgilendirmenin yanında işletmelerde kalite ve hijyeni yükseltmek istiyoruz. Benzer toplantılar önümüzdeki günlerde başka sektörlere yönelik olarak devam edecek.''

Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ahmet Avcı, GTO Lokanta-Hazır Yemek-Restoran-Kafeterya-Baklava-Tatlı-Pastanecilik ürünleri imalat ve ticareti meclis üyeleri ve meslek komite üyeleriyle sektörde faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katıldı.

Muhabir: Orhan Çiçek

Yayıncı: Ahmet Caner BAYSAL
Kaynak: AA