Kck Davasından Tahliye Olan Belediye Başkanları Çözüm İçin Umutlu

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen KCK ana davasından tahliye olan eski Dicle Belediye Başkanı Abdullah Akengin, yakın süreçte Kürt sorununun çözümüne ilişkin ciddi gelişmelerin yaşanacağını söyledi.

Eski Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak ise “Kuşkusuz geçmişten bu yana sürece dönük birtakım adımların atıldığı arefede bakıyorsun umutları suya düşüren veya ters yüz eden birtakım olumsuzluklar da yaşanabiliyor. Fakat bu defa buna karşı duruş sergileyebilecek hiç kimse görünmüyor." dedi.

Kayapınar Belediyesi çalışanlarının her hafta cezaevinde tutuklu bulunan belediye başkanları Zülküf Karatekin için yaptıkları 'Kara Perşembe' eyleminin 157.'si gerçekleştirildi.

Belediye hizmet binası önünde yapılan eyleme KCK ana davasından tahliye olan eski Dicle Belediye Başkanı Abdullah Akengin, eski Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak, Kayapınar Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Dağ’ın yanı sıra belediye çalışanları katıldı.

Eylemde konuşan eski Dicle Belediye Başkanı Abdullah Akengin, yaklaşık 4 yılın ardından tahliye edildiklerini belirterek, “Açıkçası hala niye alındığımızı ve bırakıldığımızı biz de anlamadık. Bırakıldığımıza sevinelim mi üzülelim mi bilmiyoruz. Çünkü arkadaşlarımız hala içerideyken bir yanımız buruk. Şu an ülke olarak bir barış sürecinin içerisine girmiş bulunuyoruz. Bu süreçte yükümüz ağır. Bizler sorumluluğumuzun farkında olarak çözüme katkı sunan bir anlayış içinde olacağız. Öcalan’ın hükümetle başlattığı süreçten umutluyum. Bizler bu sürecin heba edilmemesi için çalışacağız. Sorunun çözümüne ilişkin önümüzdeki günlerde çok ciddi gelişmeler olacak. Bizler halkımızla birlikte sürece katkı sunmaya hazırız. Hepimizin amacı sürecin heba edilmemesinden yana olmalı ve buna uygun hareket edilmeli.” diye konuştu.

Eylem sonrası konuşan eski Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak da şunları söyledi: “Kürt halkının siyasal, kültürel, demokratik anlamda talepleri var. Bu talepler asırlardır göz ardı edilerek bir anlamda yok sayıldı. Kuşkusuz geçmişten bu yana sürece dönük birtakım adımların atıldığı arefede bakıyorsun umutları suya düşüren veya ters yüz eden birtakım olumsuzluklar da yaşanabiliyor. Fakat bu defa herkesin dilinde, neredeyse Türkiye’de buna karşı duruş sergileyebilecek hiç kimse görünmüyor. Bu kadar büyük bir mutabakatın, halk desteğinin geliştiği bir dönemde, kuşkusuz bu büyük bir fırsat olarak değerlendirilmeli.”