Bm ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi İbrahimi'nin Görev Süresi Yıl Sonuna Kadar Uzatıldı

BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi'nin görev süresinin yıl sonuna kadar uzatıldığı bildirildi.

BM Genel Sekreterliği Sözcüsü Martin Nesirky, basın brifinginde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Suriye'de bugün meydana gelen patlamayı ''korkunç'' olarak nitelendiren Nesirky, Suriye'deki katliamın sona ermesi ve soruna siyasi çözüm bulunması isteklerini yineledi.

Nesirky, gazetecilerin sorusu üzerine BM ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi İbrahimi'nin görev süresinin 6 ay uzatıldığı haberlerinin doğru olmadığını vurgulayarak, İbrahimi'nin görev süresinin yıl sonuna kadar uzatıldığını belirtti.

Nesirky, İbrahimi'nin yardımcısı Nasır el-Kidva ile Şam Ofisi Şefi Muhtar Lamani'nin görev sürelerinin de aynı şekilde uzatıldığını kaydetti.

-Ban Etiyopya'ya gidecek-

Martin Nesirky, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Etiyopya, Birleşik Arap Emirlikleri, Avusturya ve İsviçre'yi ziyaret edeceğini söyledi.

Ban'ın pazar günü Addis Ababa'da, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile bölgedeki tarafların ''Barış, Güvenlik ve İşbirliği'' çerçeve anlaşmasını imzalamaları törenine katılacağını ifade eden Nesirky, Genel Sekreter'in anlaşmanın garantörlerinden birisi olacağını vurguladı.

Törene bölge ülkelerinden 11 devlet başkanının davet edildiğini dile getiren Nesirky, bu devlet başkanlarının ya kendilerinin ya da görevlendirecekleri bir temsilcinin anlaşmaya imza atacağının teyit edildiğini belirtti.

Muhabir: Mustafa Keleş

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA