Chp'li Ergül'den Bdp'li Önder'e Cevap: Olaylarla Uzaktan Yakından İlgim Yok

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in, "Yaşanan saldırının arkasında CHP'li Belediye Başkanı Ergül'ün açıklamaları var." açıklamasının doğru olmadığını ifade etti.

Ergül, "Bu olaylarla uzaktan yakından bir ilgim alakam olmamasına rağmen maalesef belli amaca yönelik herhalde bir takım insanlar şahsımı bu konuda kışkırtıcılık yapmakla, gazetelere fersah fersah demeç vermekle suçladılar." dedi.

BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in, Sinop'ta yaşanan saldırının arkasında CHP'li Belediye Başkanı Ergül'ün açıklamalarının olduğunu öne sürmesi üzerine, Başkan Ergül açıklama yaptı. Ergül, şöyle dedi:“Hepimiz insanız, bir yerde bir insan karşıdakini suçlarken, öncelikle elini vicdanına koymalı. Öyle ifadede bulunmalı. Ben bunların hepsini Allah'a havale ediyorum. İnşallah utanırlar yaptıklarından, diye düşünüyorum. Ben size olayı kısaca anlatayım. Son bir hafta içerisinde değerli arkadaşlar; benim ne yerel basınla ne genel basınla, ne radyoyla ne televizyonla bu anlamda en ufak bir temasım olmadı. Ne kimse bana soru sordu, ne de ben kimseye bir beyanat, bir açıklamalarda bulundum. Eşimin de bir rahatsızlığı var. Sizlerin Sinoplu olmanız dolayısıyla bildiği bir takım kontrolleri var eşimin de. Bunun dışında bir takım tahliller, filmler falan çekilmesi gerekiyor. İlaç alması gerekiyor.

Pazar akşamı eşim o ilaçları aldı. Pazartesi günü biz saat birde hastaneye gittik. Hastanede gerekli tahliller, filmler vs. bunun süresi de aşağı yukarı saat iki, iki buçuğu buldu. Ondan Sonra bir iki saatlik de dinlenme süremiz oldu Samsun'da. Saat 4, 4 buçuk gibi biz yavaş bir şekilde Sinop’a hareket ettik. Benim Sinop’a geldiğimde saat yediydi. Geldik evimize gittik. Eşim istirahate çekildi, ben de şu televizyonda Ne Var Ne Yok diye izlerken, sizin de gördüğünüz veya tüm Türkiye'nin gördüğü o görüntüleri, ben de sizler gibi izledim. Ama ne hikmetse sanki ben Sinop’ta bu işleri organize eden kişiymişim gibi, böyle çok anlamsız çok terbiyesizce yaklaşımla karşı karşıya kaldım.Bir insan, aynı anda iki yerde bulunamayacağına göre, yani hem Samsun'da olacak bir insan hem Sinop’ta olacak, dolayısıyla bu suçlamaların hiç birini kabul etmiyorum. Eğer benim gazetelerde fersah fersah şeylerim çıkmış. Beyanatlarım çıkmış. Böyle bir gazeteyi, böyle bir haberi buldukları anda bunu ispat etsinler, böyle bir şey olduklarını, ben, bırakın belediye başkanlığını, doğup büyüdüğüm atalarımın ataları bu kentte, bu kenti terk ederim. Ben böyle bir insanım. Bizim aslımız, neslimiz bellidir. Bizim ağzımızdan yalan bir ifade hiç kimse bugüne kadar duymamıştır. Sabahleyin önüme iki tane gazete getirdiler. Sinop’un çok küçük ilçelerinden bir belediye başkanı oraya bir beyanat vermiş. Ya verdiyse git onla konuş sen. Bunu Sinop belediye başkanıyla ne alakası vardır. Şimdi o gazeteleri de ben beyfendilere gönderiyorum yani. Alsınlar baksınlar. Orada kim böyle bir şey yapmış bunun Sinop belediye başkanıyla uzaktan yakından ne alakası varmış. Bunlar çok çirkin şeyler.”