İsrail'den yeni saldırı sinyali

Tel Aviv savaş için karar arifesinde

İsrail'den yeni saldırı sinyali
İSRAİL, başkent Şam yakınında kimyasal silah taşıdığı iddia edilen bir konvoyu bombaladıkları saldırının ardından da Suriye ve Lübnan hava sahalarını ihlal etmeye devam etti. Suriye ve Lübnan orduları, hava sahalarında gezen uçakları izlemekle yetindi. Suriye 'deki Beşar Esad yönetimi savaş uçaklarının hava sahasını ihlaline ilişkin sessizliğini korurken, İsrail yönetimi adına sessizliği bozan isim koalisyon hükümetinin büyük ortağı Likud Partisi 'nden bir milletvekili oldu. Başbakan Binyamin Netanyahu 'nun partisinden bir milletvekili İsrail 'in saldırılarına devam edebileceğine işaret etti.

KARAR ARİFESİNDE
Aynı zamanda eski dışişleri ve savunma komiteleri başkanı olan Tzachi Hanegbi, İsrail 'in önceliğinin Suriye 'deki kimyasal silahların Batılı güçler tarafından kontrol altına alınması olduğunu belirterek “Bu yönde bir işaret yok” dedi. Hanegbi, “İsrail daha önce birçok kez olduğu gibi nasıl karşılık vereceğini sadece kendisinin bilebileceği bir ikilemle karşı karşıya. Ve kararlar vermemiz gereken bir düzeye gelebiliriz” diye konuştu.

TÜRKİYE 'NİN HABERİ YOKTU
İsrail 'in Suriye 'ye yönelik saldırısını yorumlayan Kudüs İbrani Üniversitesi 'nden Suriye uzmanı Profesör Moşe Moaz “İsrail İran ve Hizbullah 'ın misillemede bulunmayacağını düşünerek büyük bir hamle yaptı. Şimdi mesele bunun doğru olup olmadığıdır” dedi. Saldırının Türkiye ve ABD ile koordine edilmiş olabileceğini de öne süren Moaz “Bu İsrail 'in Esad 'ı düşürmek için eylemlerini tırmandırmaya karar verdiğinin sinyali olabilir” dedi. Bu arada Habertürk 'e konuşan Dışişleri yetkilileri İsrail 'in Suriye 'ye yönelik saldırısından Ankara 'nın önceden haberdar edilip edilmediği sorusuna “Hayır” cevabını verdi.

İsrail son saldırısından önce Demir Kubbe Füze Savunma Sistemi 'ni Suriye sınırında da faal hale getirmişti.