Başhekim Tetik Açıklaması

Afyonkarahisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Mehmet Tetik, eskiden 7-8 hastanın aynı odada tedavi gördüğü eski ortamdan yeni binaya geçilmesiyle hizmet kalitesinin arttığını ve fiziki koşulların iyileştiğini bildirdi.

Tetik, AA muhabirine, merkezin yeni yerinde hizmet vermeye başlamasının ardından tedavi ettikleri hasta sayısının arttığını söyledi.

Eski binanın en büyük sorununun fiziki mekan olduğunu, 3-4 katlı binaya dar bir merdivenden çıkıldığını ve özellikle yaşlıların merkeze gelişlerinde sıkıntılar yaşadığını hatırlatan Tetik, şöyle devam etti:

''Eski yerimizde, hastalarımız, tedavi olmak için sıkışık bir ortamda birbirlerine temas ederek sıralarının gelmesini bekliyordu. 60 kişilik oturma alanı vardı. Yeni merkezimizde 200 kişilik oturma alanımız var. Sterilizasyon ve röntgen birimlerini ayrı bir kata koyduk. Bu birimlerin bekleme salonları ayrı. Oturma ve bekleme alanları çok ciddi anlamda değişti. Diş tedavisi uzun sürdüğü için uzunca bir zaman beklemek gerekebiliyor. Hastalara beklerken rahat ve huzurlu bir ortam sağlamaya çalıştık. Bunun için de bekleme alanlarına özel koltuklar koyduk, aydınlatmasını mümkün olduğunca güzelleştirdik. Beklemede rahat etmeleri için ihtiyaçlarını giderebilecekleri mescit ve emzirme odası gibi mekanlar oluşturduk.''

-Muayene edilen hasta sayısı iki katına yükseldi-

Tetik, eski binada 7-8 hastanın aynı ortama girip tedavi edildiğini, bu konuda da hekimlerin ve diğer personelin ciddi anlamda rahatsız olduğunu anlattı.

''Büyük bir odada hasta, doktor ve personelle 25 kişi vardı. Uygun bir yer değildi. Şimdi her hekim ayrı odada, hasta mahremiyeti korunarak muayenesi ve tedavisini yapıyor'' diyen Tetik, yeni binada her türlü eğitici faaliyetleri yapabildiklerini dile getirdi.

Tetik, koridorlarda LCD ekranlı televizyonlar konulduğunu ve hastalara eğitici filmler izletildiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

''Ekran aracılığıyla eski ve yeni yerle ilgili neler yaptığımız konusunda bilgiler paylaşıyoruz. Hasta kayıt masasının arkasına büyük bir televizyon yerleştirdik. Hangi doktorun ne kadar yoğunlukta olduğunu gösteriyor. Buralara bakarak hastalarımız en az yoğunlukta olan doktordan tedavi olabilmek için sırasını alıyor. Bazı eksikliklerimiz de var. Bir taraftan bunların giderilmesi, diğer yandan hastaların rahat edebilmesi için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.''

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu'nun desteğiyle pek çok sorunu aştıklarını bildiren Tetik, kısa sürede hekim sayısının artacağını ve böylece daha fazla kişiye günün 24 saati hizmet verebilecek kapasiteye ulaşacaklarını ifade etti.

Tetik, eski binada 350-400 olan muayene edilen hasta sayısının, yeni binada 650-700 olduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Ali Kemal Akan

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA