Tbmm Onur Ödülü ve Üstün Hizmet Ödülü, Bu Yıldan İtibaren Yalnızca ''tbmm Onur Ödülü'' Olarak Verilecek

TBMM Onur Ödülü ve Üstün Hizmet Ödülü, bu yıldan itibaren ''TBMM Onur Ödülü'' olarak verilecek. Onur Ödülü için adaylık başvuru süresi 22 Mart 2013 günü mesai bitiminde sona erecek.

Meclis'in 2005 yılında başlattığı TBMM Onur Ödülü'nü şimdiye kadar kadar tıp, tarih ve eğitim alanlarında Prof. Dr. Gazi Yaşargil, Prof. Dr. İhsan Doğramacı, Prof. Dr. Halil İnalcık ve Prof. Dr. Kemal Karpat aldı. Sosyal, kültürel ve ekonomik açılardan önemli katkılar sağlayan 261 kişi ve 30 kuruma ise Üstün Hizmet Ödülü verildi.

''Türkiye Büyük Millet Meclisi Onur Ödülü ve Üstün Hizmet Ödülü'', 22 Kasım 2012 tarihinde, ''Türkiye Büyük Millet Meclisi Onur Ödülü'' olarak değiştirildi. Böylece bu yıldan itibaren Meclis yalnızca ''TBMM Onur Ödülü'' verecek.

TBMM Onur Ödülü, bilimsel çalışmaları, kültür ve sanat eserleri, topluma fayda sağlayan faaliyetlerle ulusal ve uluslararası alanda başarı gösteren ve Türkiye'nin temsil edilmesinde önemli rol oynayan herkese verilebilecek.

Ödül için, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları tek başına ya da ortak aday gösterebilecek.

Söz konusu kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri, kendilerini ya da yöneticilerini aday gösteremeyecek. Yüz kızartıcı suçlardan mahkum olanların adaylığı kabul edilmeyecek.

Adaylık başvuru süresi 22 Mart 2013 günü mesai bitiminde Sona erecek. Adayların ön değerlendirmesi Kültür ve Sanat Yayın Kurulu tarafından yapılacak.

Ön değerlendirme işlemi 22 Nisan 2013 tarihinde tamamlanacak. Kurul, belirlediği listeyi TBMM Başkanlığı'na sunacak. Son değerlendirme TBMM Başkanlık Divanı tarafından yapılacak ve Sonuç kamuoyuna ilan edilecek.

Ödül, daha Sonra düzenlenecek bir törenle takdim edilecek.

Muhabir: Kubilay Çelik

Yayıncı: Sefa Salantur
Kaynak: AA