Yeni Belediye Hizmet Binası İnşaatına Başlandı

Osmaniye Belediyesi yeni hizmet binası inşaatına başlandığı bildirildi.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, yazılı açıklamasında, eski otogar arsasında yaklaşık 7 dönümlük arsa üzerindeki tenekeciler çarşısı olarak bilinen binaların belediye tarafından kamulaştırılarak yıkılmasının ardından tesviye ve kazı çalışmalarına başlandığını ifade etti.

Kara, yeni hizmet binasını Osmaniye için çok önemli bir hizmet olarak değerlendi.

-MHP Düziçi teşkilatı 6 engelliye tekerlekli sandalye hediye etti

MHP Düziçi teşkilatı 6 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, ilçe başkanlığında yapılan törende, engellilerin sıkıntılarını, ihtiyaçlarını gidermek amacıyla özellikle omurilik engellilerinin kullanmış olduğu akülü tekerlekli sandalye dağıtılmasını amaçladıklarını söyledi.

Türkoğlu, hayırsever vatandaşların katkısıyla 15 akülü tekerlekli sandalye alındığını ve il genelinde dağıtımının yapılacağını belirterek, ''Sosyal güvenlik kuruluşumuz tekerlekli sandalye ihtiyacını karşılıyor ama akülü olanınını karşılamıyor. Bizde bu ihtiyacın bir kısmını karşılayabilir miyiz dedik. İnşallah bugün Düziçi'nde, Kadirli ve Osmaniye merkezde bazı vatandaşlarımıza bu konuda yardımda bulunacağız. Bugün bu kapsamda 15 vatandaşımızın ihtiyacına cevap vereceğiz. İleride bu sayı artabilir'' dedi.

Tekerlekli sandalye dağıtımına MHP Düziçi İlçe Başkanı Muhammet Kaya ve yönetim kurulu üyeleri, Düziçi Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Taş ve hayırsever iş adamları katıldı.

-KGC, Kadirli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Gökfidan'ı ziyaret etti

Kadirli Gazeciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya ve yönetim kurulu üyeleri, Kadirli Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü'ne atanan Yrd. Doç. Dr. Sedat Gökfidan'ı ziyaret etti.

Gökfidan, ziyarette yaptığı konuşmada, kamu görevi yapan gazetecilerin ziyaretinden dolayı memnuniyetini ifade ederek, Osmaniye Korkutata Üniversitesi Senetosu'nca Kadirli Meslek Yüksekokulu'na atanırken bölgenin hassasiyetleriyle ilgili bir takım bilgilere zaten vakıf olduğunu belirtti.

KGC Başkanı Kaya ise gelişmiş toplumların endüstri ve teknolojik çağı bitirip bilişim çağını yakaladıklarını söyledi.

Kaya, akademik düşünceleri her zaman dikkate alan toplumların geliştiğine dikkat çekerek, ''Bilişim çağını yakalayan toplumları incelediğimizde hemen hepsinin akademisyenleri ciddiye alan akademik çalışmalara saygı duyan topluluklar olarak görmekteyiz. Bir paradoks gibi görünse de akademik düşüncelere saygı duyan, onları ciddiye alan toplumları da akademisyenler oluşturmaktadır. Bizler teknolojiyi yaşamadan bilişim çağını kucağımızda bulmuş bir toplum olarak akademisyenlere ihtiyacımız çok fazla'' dedi.

Kaynak: AA