Bölgede Gece En Düşük Hava Sıcaklığı Sıfırın Altında 10 Dereceyle Ağrı'da Ölçüldü

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 10 dereceyle Ağrı'da ölçüldü. Bölgede 70 köy yolu ulaşıma kapandı.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla kar yağışı etkili oluyor.

Özellikle yüksek kesimlerde görülen yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 52, Ağrı'da 10, Ardahan'da 6 ve Kars'ta 2 olmak üzere toplam 70 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, köy yollarının ulaşıma açılması için karla mücadele çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Çimenözü köyünde mahsur kalan süt dağıtım aracı, İl Kriz Merkezi Başkanlığı koordinesinde, karla mücadele ekiplerince kurtarıldı.

Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 10, Ardahan ve Kars'ta 7, Erzurum'da 3, Erzincan ve Iğdır'da ise 1 derece olarak ölçüldü. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Ardahan'da sıfırın altında 4, Ağrı'da sıfırın altında 2, Erzurum ve Kars'ta 1, Erzincan ve Iğdır'da 8 derece olması tahmin ediliyor.

Soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu, çatılarda boyu 2 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu. Sürücüler, yakıt deposu donan araçlarını çalıştırmakta güçlük çekti.

Bu arada, kent merkezlerinde son ölçümlere göre kar kalınlıkları Ağrı'da 52, Ardahan'da 22, Erzurum'da 21, Kars'ta 14, Palandöken Kayak Merkezi'nde ise 88 santimetre.

Meteoroloji yetkilileri, bölgede çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.

Muhabir: Sagip Sezginer - Ayşe Yıldız

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA