Kanalizasyon ve İçme Suyu Hattı Çalışmaları Sona Erdi

Afyonkarahisar merkeze bağlı Erkmen beldesinde, belediye ekiplerince yürütülen altyapı çalışmaları tamamlandı.

Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, beldedeki altyapı sorunlarının, çok küçük tarım alanları içinde kalan bölgeler hariç tamamen sona erdiğini bildirdi.

Göreve geldiği 2004 yılından bu yana mevcut altyapıya ilave olarak 32 kilometre kanalizasyon, 36 kilometre de içme suyu hattı döşendiğini belirten Kuş, şöyle konuştu:

''17 kilometrelik kanalizasyon şebekesi, geçen yıl beldemiz sınırları içindeki termal turizm bölgesi ve bu bölgeye bitişik yeni konut bölgeleri için döşendi ve buna 1 milyon 750 bin lira harcandı. Ödeme, İller Bankası kredisiyle yapıldı. Paranın yaklaşık 1 milyon liralık kısmını, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hibe olarak katkı sağladı. Aynı bölgeye döşenen ve tamamlanmak üzere olan 32 kilometre uzunluğunda ve 1 milyon 320 bin liraya mal olan içme suyu hattı yapım işi, Su Kanalizasyon ve Altyapı Projeleri kapsamına girdiğinden ihale bedelinin yüzde 50'si BELDES ödeneğinden hibe kullandırılacak. Diğer yüzde 50'lik kısım ise İller Bankası'nca kredilendirildi. Tüm bu bölgenin içme suyu, belde kaynaklarından sağlanacak. Yeterli olmaması durumunda Afyonkarahisar Belediyesi ile imzalanan protokol gereği Afyonkarahisar Belediyesi isale hattından su alınacak.''

Muhabir: Canan Tükelay

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA