Patlamada Ölen Türkler Toprağa Verildi

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 4 Türk, ailelerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

Patlamada Ölen Türkler Toprağa Verildi
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı'nda bombalı aracın patlaması sonucu hayatını kaybeden 14 kişi arasında yer alan 4 Türk vatandaşı, Reyhanlı’da ailelerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

Patlama sonrasında kimlik tespiti yapılan Türk vatandaşları Ali Sille, İbrahim Yalçınkaya, Hasan Dağ ve Ahmet Taş aileleri tarafından Reyhanlı Devlet Hastanesi'nden alınarak evlerinin önüne götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından ölenlerden Dağ, Sille ve Taş Reyhanlı Asri Mezarlığı'na, Yalçınkaya ise Konutlar köyündeki mezarlıkta dualarla defnedildi.İNSANİ YARDIM GÖTÜRÜRKEN ÖLEN BABASININ ARDINDAN AĞLADIEvli ve 3 çocuk babası Ahmet Taş’ın en büyük oğlu 11 yaşındaki Zekeriya babasının cenazesinde “Gitme” diye çığlıklar attı. Yakınlarına “Babamı görmek istiyorum” diye yalvaran Zekeriya, yakınları tarafından teskin edilmeye çalışılırken eşi Mutlu Taş cenaze sırasında sinir krizi geçirdi.“Namazında niyazında adamdın, cennetliksin” biliyorum diye ağıtlar yakan Mutlu Taş çocuklarına sarılarak eşine dualar etti.Patlamada hayatını kaybeden Ahmet Taş’ın eniştesi Mehmet Ali Keskin acılarının büyük olduğunu söyleyerek “Ahmet aslen bakkallık yapıyordu. Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle insani yardım malzemesi götürecek gönüllüler arandığını duyduğunda hiç düşünmedi. İnsani yardım götürmek için oradaydı, ancak patlamada hayatını kaybetti.” diye konuştu.

Ahmet Taş (30) evli ve Zekeriya (11) Ali Ekber (9) ve Şefika (4) adlı üç çocuğu bulunuyordu. PATLAMADA HAYATINI KAYBEDEN SİLLE’NİN 1 AYLIK ÇOCUĞU VARDIPatlamada hayatını kaybeden Türklerden biri olan Ali Sille’nin amcası oğlu Mustafa Yeter, Sille’nin insani yardım için o dakikalarda kapıda olduğunu ve başına bunların geldiğini söyledi.

Acılarının büyük olduğunu, ancak Yüce Türk Devleti'ne güvendiklerini aktaran Yeter,
Sille’nin yeni evli olduğunu ve 1 aylık bebeği bulunduğunu söyledi.

Ali Sille gözyaşları arasında Reyhanlı Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.