Küçükçekmece Müzik Akademisi Kabiliyetli Gençleri Bekliyor

Küçükçekmece Belediyesi, geleceğin müzisyenlerini yetiştirmek amacıyla hayata geçirdiği ‘Küçükçekmece Müzik Akademisi’ projesini devam ettiriyor.

Küçükçekmece Müzik Akademisi Kabiliyetli Gençleri Bekliyor
Bu kapsamda, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Devlet Konservatuarı Türk Musikisi Bölümü Müdürü Prof. Adnan Koç, ‘Müzik Akademisi’ protokolünü yeniledi.

Kültür ve sanatın merkezi haline gelen Küçükçekmece Belediyesi, geleceğin müzisyenlerini yetiştirmek amacıyla hayata geçirdiği ‘Küçükçekmece Müzik Akademisi’ projesini devam ettiriyor. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, kurs alan öğrencilerin, “Bu kursları aldık peki bundan sonra ne olacak?”dediklerini vurgulayarak protokolün önemine değindiği konuşmasında, 720 bin nüfuslu bir ilçe olan Küçükçekmece’deki kültür hazinesinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca, 100 çocuk içerisinden mutlaka birinin müziği profesyonel olarak meslek edineceğini kaydeden Yeniay, amaçlarının dünya çapında sanatçılar yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Küçükçekmece Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri bakımından büyük bir ivme yakaladığını belirten Prof. Adnan Koç ise, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Devlet Konservatuarı Türk Musikisi Bölümü ile Küçükçekmece Belediyesi arasındaki protokolün yenilenmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

KÜÇÜKÇEKMECE MÜZİK AKADEMİSİ’NİN ÇALIŞMALARI
Müzik kulağına sahip, fiziksel özellikleri ve yaşları enstrüman çalmaya uygun olan bireylere profesyonel eğitim vererek, müzik okuryazarları yetiştirmeyi amaçlayan akademide, yetenekli gençler 2 yıl profesyonel müzik eğitimi alıyor.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Musikisi’nin görevlendirdiği eğitmenler tarafından yapılan seçmeleri kazanan öğrenciler, 2012 yılının Ocak ayında eğitime başladı.

Akademide öğrencilere temel solfej, çalgı, koro, müzik kültürü alanlarında profesyonel eğitmenler tarafından ders veriliyor. 3 yıl boyunca ücretsiz olarak verilen eğitim sonunda katılımcılar, Küçükçekmece Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı onaylı sertifikanın sahibi oluyor .
Kaynak: İHA