İmplant Tedavisi Dişsizlik Problemi Yaşayanların Umudu Oldu

Özel Avrupa Hastanesi Diş Doktoru Ahu Alçı Karayılan, dişsizliğin artık kader olmadığını her yaştan hastanın implant tedavisiyle yeni dişlere sahip olabileceğini belirtti.

İmplant Tedavisi Dişsizlik Problemi Yaşayanların Umudu Oldu
İmplantla tedavisiyle birlikte diş hekimliğinde çok ilerlemeler kaydedildiğini söyleyen Karayılan, "Hastalar bu uygulamadan sonra protezlerinin hareket etmesinden şikayetçi olmayacak. Daha sıkı tutan protezlerle hastaların hayat kalitesi daha da artıyor" dedi.

İmplantın tüm yaşlarda uygulanabileceğini belirten Karayılan, "Kemik gelişimi tamamlamış olan bütün hastalarda implant uygulanabilir. Yaş sınırı yoktur ve 80'li yaşlara kadar implant yapılması mümkündür. Kısmi veya tam dişsiz hastalarda implant uygulanabilir" ifadelerini kullandı.

Sistematik rahatsızlıkların implant tedavisine mani olmadığına değinen Karayılan, "Hastalara artık sistemik rahatsızlıkları olsa bile imlant uygulamaları yapılabilir. Eskiden şeker ve tansiyon hastalarına ameliyat uygulanamıyordu. Artık yeni çıkan implant teknolojileriyle birlikte günümüzde hemen hemen herkese implant uygulamaları yapılmaktadır. Hastalarımız şikayeti sadece implant tedavisi uzun olduğu için oluyor. Önce ameliyat sürecinden geçiliyor. Belirli haftalarda alt ve üst çenede bekleme süreci geçiriliyor. Daha sonra da protez aşamasına geçiliyor. Hastalar ağız hijyenine dikkat ettiği sürece implant uzun ömürlü hatta ömür boyu kullanılabilmektedir. Hastamızı genelde sağlık kontrolünden geçiriyoruz. Öncelikle akciğer filmleri, şeker ve tansiyon oranlarına bakıldıktan sonra kontrol altına alınıyor. Daha sonra implant ameliyatlarına geçiliyor. Bundan sonra da hastamızın sağlığını tehlikeye atmadan güvenli bir şekilde ameliyatlarını tamamlamış oluyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA