Yangında Mahsur Kalanları İtfaiye Ekipleri Kurtardı

Konya'da iş hanının giriş kısmında yangın çıkınca mahsur kalan 23 kişi, itfaiye merdiveniyle bulundukları yerden kurtarıldı.

Karatay ilçesi Şerafettin Caddesi Fenni Fırın Kavşağı'ndaki iş hanında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ile ambulans sevk edildi. İş hanının giriş kısmında çıkan yangın nedeniyle çalışanlar binada mahsur kaldı.
Yangına 6 araç ve 35 personelle müdahale eden itfaiye ekipleri, megafonla anons ederek binada birilerinin kalıp kalmadığını sordu. Pencerelere çıkıp, endişeli gözlerle kurtarılmayı bekleyenler, maske takarak dumandan korunmaya çalıştı.
Yardım isteyenlerin imdadına itfaiye ekipleri yetişti. Dumanın yoğun olduğu bölgedeki kişileri kurtarmaya başlayan itfaiye ekipleri, 23 kişiyi itfaiye merdiveniyle bulundukları yerden kurtardı.
Dumandan etkilenenler hastanelere kaldırıldı.
Kurtarılanlardan bir kadın, "Biri 'yangın var' diye bağırdı. Patlama olduğu söyleniyor ama biz duymadık. Duman çok kötüydü. Kapıdan dışarıya çıkma gibi bir şansımız yoktu. Zaten kapıyı açsaydık dumandan daha fazla etkilenirdik" dedi.

Başka bir kişi ise "Çalışıyordum. Duman kokusu gelmeye başladı.

Sonra yoğun şekilde duman geldiğini fark ettim. Hemen içeriye kaçıp, yardım gelmesini bekledim" diye konuştu.

Kaynak: AA