Sivas'ta Kuyap Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Sivas'ta, Çalışanların ve İşverenlerin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi'nin (KUYAP) tanıtım toplantısı yapıldı.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasından (STSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa Birliği ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yürütülen ve aralarında STSO'nunda bulunduğu 5 odanın finansmanıyla uygulamaya konulan KUYAP'ın tanıtım toplantısı STSO'da gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan STSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, işletmelerin çağın gereklerine ayak uydurabilmesi için proje hazırlamaya devam edeceklerini belirtti.

Yıldırım, "Günümüzde rekabetin şekli değişti. İşletmelerin ayakta kalabilmesi için teknoloji ve sermaye yeterli değil. Odalar açısından da hizmetin şekillerinin değişmesi ve çeşitlenmesi lazım. İşte bu projeleri bunun için yapıyoruz" ifadesini kullandı.
KUYAP'ın üyelerin yeteneklerini geliştirmeleri ve rekabet güçlerini artırmaları için önemli olduğunu vurgulayan Yıldırım, "TOBB'a böyle bir projeyi başlattığı için teşekkür ediyor, odamızında içerisinde bulunduğu 5 ilde uygulanacak bu projede en önde yer almanın gururunu yaşıyoruz" açıklamasında bulundu.
TOBB AB Daire Başkanlığında görevli Dr. Esin Özdemir, proje hakkında bilgiler verdi. Toplantıda KUYAP Teknik Destek Ekip Lider Vekili Carlo Penco, projenin tanıtım sunumunu yaptı.
Toplantıya, Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan, STSO Meclis Başkanı Necati Şahin, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş adamları katıldı.

Kaynak: AA