Melikgazi Belediyesinden Ağaçlandırma Çalışması

Melikgazi ilçe Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sonbahar dönemi fidan dikim çalışmalarının devam ettiğini ve son iki gün içerisinde 4 bin fidanın toprak ile buluşturulduğunu söyledi.

Büyükkılıç, yaptığı açıklamada 15 gün önce temeli atılan İldem Sosyal ve Spor Tesislerin bulunduğu alan ile Şirintepe mevkiinde 4 bin fidanı toprak ile buluşturduklarını belirtti.

Melikgazi ilçesini yeşile ve doğaya saygılı bu yönde etkinliklerle çalışmaları yerine getiren çevreci bir belediye olduğunu ifade eden Büyükkılıç, şöyle konuştu:
"Her yıl dikilen fidanlar ile ilçemizde yeşil alan miktarını artırıyoruz. İki ayrı alanda 2 bin adet iğneli türde çam fidanları ile 2 bin adet çınar ve kestane olmak üzere yapraklı fidan dikimleri gerçekleştirildi.

"
Dikilen fidanların 1 ile 1 buçuk metre uzunluğunda olduğunu belirten Büyükkılıç, önceden fidan dikim alanlarında çukurlar kazıldığını, bu çukurlara fidanların dikimlerinin yapıldığını, son olarak ise fidanların sulama ve bakımlarının yapıldığını, dolayısı ile bu çalışmanın bir ekip çalışması olduğunu kaydetti.

Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak fidan dikimi yapılan alanlarda bölge halkı, öğrenciler ve gençler ile fidanları toprak ile buluşturduklarını belirterek, 2013 yılı ilkbahar ve sonbahar döneminde olmak üzere 40 bin fidan dikimini gerçekleştirdiklerini bildirdi.
Kaynak: AA