Meclis Üyeleri Reddedince Belediye Başkanı Şahsi Destek Vereceğini Açıkladı

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu 21-22 Aralık tarihlerinde düzenlenecek olan deve güreşlerine şahsi olarak nakdi yardımda bulunacağını açıkladı.

Başkan Çerçioğlu konu ile ilgili açıklamasında “Aydın Belediyesi’nin organizasyona destek vermemesi için belediye meclisinde ret oyu kullanan arkadaşlarımızın bundan sonraki süreçte şahsi katkılarının ne olacağını merak ediyorum” dedi.


Bilindiği üzere, Aydın Belediye Meclisi’nin 5 Aralık 2013 Perşembe günü gerçekleştirilen oturumunda Aydınspor 1923 tarafından Ayter alanın da gerçekleştirilecek olan deve güreşlerine Aydın Belediyesi’nin maddi destek vermesi ile ilgili madde muhalefet Meclis üyelerinin oyları ile ret edilmişti.

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu açıklamasında,“Yaklaşık 200 yıldır Aydın’ımızın en önemli kültürel zenginliklerinden birisi olan Deve Güreşleri toplumsal dayanışma, topluma yararlı temel hizmet yapıtlarının çoğaltılması ve korunmasında büyük rol oynarken, organizasyonlarda elde edilen tüm gelirler kamu ve toplum kuruluşlarına aktarılmaktadır. Bu tür etkinlikler kentimizin tanıtımına çok önemli paralar harcanarak sağlanabilecek tanıtım katkısını sunmaktadırlar. Kentimiz için son derece önemli bir kültürel ve bir o kadar da ekonomik girdi sağlayan bir organizasyona Aydın Belediyesi’nin destek verebilmesi son derece doğal olup aynı zamanda bir gerekliliktir. Aydın Belediyesi’nin deve güreşlerine destek veremeyecek olmasının üzüntüsünü yaşarken şahsım olarak organizasyona nakdi destek sunacağımı belirtmek isteri” diyerek ret oyu verenlerin bu organizasyona şahsi katkı verip vermeyeceklerine merak ettiğini söyledi.

Çerçioğlu, şahsi olarak yapacağı yardım miktarını henüz açıklamadı.
Kaynak: İHA