Bulgaristan'da 'Best Model Of The World' Yarışması

Dünyanın en güzel mankenlerinin seçildiği 26. Best Model Of The World 2013 Yarışması Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlendi.

42 ülkeden 56 mankenin yarıştığı gecede Türk manken Burak Çelik "en iyi erkek manken" kategorisinde birinci seçildi. Bayanlar kategorisinde Türkiye'yi temsil eden Ayşenur Özkan ise Nijeryalı bayan mankenin ardından ikinci oldu. 2013'ün en iyi mankenlerine taçları 2012 birincileri Türk mankenler Sena Akay ve Berk Ata tarafından takdim edildi.
Yarışmanın diğer katagorilerde Bulgaristan, ABD, Brezilya, Yunanistan Martinika ve Çinli mankenler dereceye girdi. Geceye katılan Türk sanatçılar Fatih Ürek ve Sibel Tüzün şarkıları ile yarışmacı ve konuklara neşeli anlar yaşattı.
Yarışmanın kurucusu prodüktör-organizatör Erkan Özerman ve Bulgaristan temsilcisi Silvestar Lolov, İstanbul'da 27 yıl önce kurulan "Best Model Of The World" yarışmasının her geçen yıl daha görkemli hale geldiğini söylediler.
Erekkler kategorisinde birinci seçilen Burak Çelik, ödül töreni sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok heyecanlı olduğunu, büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Kaynak: AA