Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası'nın (UTSO) hazırladığı "Uşak Sanayisinde Güneş Enerjisinden Elektrik Üretiminin Yatırım Öncesi Fizibilitesi" projesi yapılan toplantıyla tanıtıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törende konuşan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, proje ile amaçlarının Uşak sanayisinin rekabet gücünün arttırılması olduğunu belirtti.

Proje kapsamında Uşak'ın belirli bölgelerinde güneş enerjisinden elektrik üretiminin verimliliğinin ve yatırım maliyetinin çıkarıldığını belirten Kuvvet, "Uzmanlar Dünya'daki fosil kaynakların 50-55 yıl içinde tükeneceğini söylüyorlar. Gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak için bugünden önlemlerimizi almalıyız" dedi.

Proje kapsamında Almanya'ya düzenledikleri inceleme gezisinde yenilenebilir enerji kaynakları hakkında detaylı bilgi aldıklarını söyleyen Kuvvet şöyle konuştu:
"Almanya yenilenebilir enerjiyi kullanmaya 30 yıl önce başlamış. Ortalama 10 evden 5'inde güneş enerjisi sistemleri mevcut. Güneş tarlalarının yaygın olarak kullanıldığını gördük. Baktığımızda güneş ışınlarından faydalanma süresi olarak Almanya'dan daha şanslı bir konumdayız. Yaptığımız fizibilite çalışmasında ilimizde yüzde 83'e varan verimlilik olduğunu ve büyük bir hazineye sahip olduğumuzu gördük. Umarım kentimizde güneş enerjisini daha etkin kullanabiliriz"
Katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından toplantı sona erdi.
Toplantıya Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, UGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Acar ve davetliler katıldı.


Kaynak: AA