Bozok Üniversitesi Öğrencileri Köy Okuluna Kütüphane Kurdu

Yozgat Bozok Üniversitesi öğrencileri köy okuluna kütüphane kurdu.

Bozok Üniversitesi Öğrencileri Köy Okuluna Kütüphane Kurdu

Yozgat Bozok Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Dil Tarih Topluluğu öğrencileri, Yozgat merkeze bağlı Türkmensarılar köyü orta okuluna kütüphane kazandırdı.

Bozok Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren, Dil Tarih Topluluğu öğrencileri “8 Köy 8 Kütüphane” sloganı ile sosyal sorumluluk projesi kapsamında köy okullarına kütüphane kazandırmak amacıyla kitap toplama kampanyası başlattı. Başlatılan kampanya çerçevesinde köy okulunun kitap ve kırtasiye ihtiyaçları karşılandı. Toplanan kitaplardan bin adedi Türkmensarılar ortaokulu kütüphanesindeki boş raflardaki yerini aldı. Dil Tarih Topluluğu akademik danışmanı Araştırma Görevlisi Aslı Kahraman Çınar, sosyal sorumluluk projesi kapsamında “8 Köy 8 Kütüphane” sloganı ile köy okullarına kütüphane kazandırmak, öğrencilerin hem kitap hem de kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bir kampanya düzenlediklerini söyledi.

Kampanya çerçevesinde Tarih bölümü ve Dil Tarih Topluluğu öğrencileri tarafından 3 bin adet kitap toplandığını belirten Çınar, toplanan kitapların köy okullarına paylaştırılması için bizzat topluluk öğrenciler tarafından tasnif edilen kitapları çocuklara hediye etmek için Türkmensarılar köyüne geldiklerini ifade etti.

Çınar, “Çocukların bu sevincini görmek bizleri çok mutlu etti. Buraya bin kitap ve kırtasiye malzemesi, defter, kalem, romanlar, ansiklopediler getirdik. Burada bir kütüphane oluşturacağız. Daha çok ilköğretime yönelik hikâye ve roman kitapları ve kırtasiye malzemeleri var. Çocuklar kitaba ulaşamıyorsa biz kitapları çocuklara ulaştırılalım diye düşündük. Uzak ve ulaşımı zor köylerin kırtasiye malzemesi alması ve kitap bulması bazen zor olabiliyor. Biz bu imkânsızlığı imkâna dönüştürelim dedik ve kitapları buraya getirerek onların hizmetine sunduk. Ümit ediyoruz ki faydalı olur ve ileride çok iyi yerlere gelirler” şeklinde konuştu.

Türkmensarılar Köyü Okul Müdürü Erhan Pekdemir de Bozok Üniversitesi ve öğrencilerine teşekkür ederek, “Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez. Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. Gerçekten çocuklarımızın bir kütüphanesi mevcut değildi ve kitapları da çok azdı. Bu yapılan yardımların çocuklara çok önemli yararlar sağlayacağını düşünüyorum. Okuma yazma ve genel kültür konusunda çocukları çok geliştireceğine inanıyorum. Katkılarından dolayı Bozok Üniversitesi’ne ve Üniversiteli öğrencilerimize bu örnek hareketlerinden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA