Sinop'ta Gezici Film Festival Heyecanı

Ankara Sinema Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla 19.'su düzenlenen Gezici Film Festivali Edremit ve Ankara'nın ardından 6-9 Aralık tarihleri arasında Sinop'a konuk olacak.

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Fahri Bostan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara Sinema Derneği'yle ortaklaşa düzenlenen 19. Gezici Film Festivali'ne Sinop'un, Sinop Valiliği, Sinop Belediyesi ve Sinop Kültür ve Turizm Derneği'nin katkılarıyla üçüncü kez ev sahipliği yapacağını söyledi.

Uzun yıllardır Sinop'ta sinema bulunmadığını ve sanatsal faaliyetlerin de yok denecek kadar az olduğunu ifade eden Bostan, şöyle devam etti:
"Gezici Film Festivali sayesinde Sinoplu hemşehrilerimiz Türk ve dünya sinemalarından sanatsal ve ödüllü filmleri izleme fırsatı bulacaklar. 6-9 Aralık tarihleri arasında 19. Gezici Film Festivali'nin son durağı Sinop'ta yapılacak olmasının heyecanını şimdiden yaşıyoruz. Bu yıl ilk kez 400 kişilik Halk Eğitim Merkez salonunda film gösterimi yapılacak. Salonun büyük olması nedeniyle bilet sıkıntısı yaşanmayacak ve festival film biletleri Fiyord-Tur'dan ücretsiz olarak temin edilebilecek."
Film Festivalinin ilk gününde yönetmenliğini Onur Ünlü'nün yaptığı başrollerini Ali Atay ve Demet Evgar'ın paylaştığı "Sen Aydınlatırsın Geceyi" adlı filmin gösteriminin yapılacağını belirten Bostan, "Sinemaseverler 4 gün boyunca Türk ve dünya sinemaları örneklerinden oluşan 13 filmi izleme fırsatı bulacaklar. Bu arada festival programı kapsamında 9 Aralık'ta 'Benim Dünyam' adlı film ise Ayancık ilçesinde gösterime girerek sinemaseverlerle buluşacak. Bu müthiş film festivaline herkesi davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: AA