Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde Sertifika Töreni

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde, "Büyükşehir Belediyesi Duyma Konuşma Engellilere Yönelik İletişim Kapasitesi'nin Arttırılması" projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayan belediye personellerine sertifikaları verildi.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Ar-Ge Şube Müdürlüğü ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı işbirliğiyle yürütülen "Duyma Konuşma Engellilere Yönelik İletişim Kapasitesi'nin Arttırılması" projesi tamamlandı.
Proje kapsamında eğitimlerini tamamlayan belediye personeli için düzenlenen sertifika töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, engelli vatandaşlara her alanda destek vermeye çalıştıklarını söyledi.

Engelli vatandaşların sosyal yaşamlarında önemli gelişmelerin yaşandığına işaret eden Toçoğlu, "Özellikle 2003 yılından itibaren sayın Başbakanımızın bu konudaki hassasiyeti dolayısıyla artık çocuklarımız evlerde kalmıyor, tertemiz okullarda eğitimlerini alıyorlar. Maddi anlamda da engelli vatandaşlarımıza hükümetimizin destekleri devam ediyor" dedi.

"Engellilerle ilgili en önemli konu iletişimdir" diyen Toçoğlu, "Engelli vatandaşlarımıza sadece hizmet etmek yetmez, onları anlamak, iletişim kurmak ve dertleşmek gerekir. Bu tarz hizmetlerle dezavantajlı kesimler için hazırladığımız faaliyetler bizim farkımız olacaktır" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA