Orhangazi Kaymakamlığının 'Sizinleyiz' Projesinde Sona Doğru

Orhangazi Kaymakamlığı tarafından madde bağımlılarına yönelik gerçekleştirilen "Seninleyiz" adlı projede sona gelindi.

Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Ahmet Uzun, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Belediye Başkan Yardımcısı Şemsi Kılıç, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, bazı kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansından (BEBKA) mali destek alarak madde bağımlıları ve diğer sosyal destek bekleyen gruplar için bir proje geliştirdiklerini söyledi.

Son günlerin kanayan yarası haline gelen madde bağımlılığına karşı önlemler almak için geliştirdikleri ve "sizinleyiz" isimini verdikleri projenin tahmini bütçesinin 700 bin TL olduğunu belirten Yurdaer, bunun 525 bin TL'lik bölümü için BEBKA'dan destek alacaklarını ifade etti.

Yurdaer, proje ile ilçede dezavantajlı grupların sosyal duyarlılığını artırmaya ve toplumsal farkındalığı oluşturmaya yönelik faaliyetler gerçekleştirileceğini dile getirerek, şunları kaydetti:
"Toplumu bilinçlendirerek, daha mutlu ve huzurlu aileler meydana getirmeye katkı sağlamak projemizin genel amaçları arasındadır. Projemizin özel amaçları ise parçalanmış ailelerin çocukları, suça meyilli gençler ve madde bağımlılığı ile mücadele kurumların yeterliliğini artırmak, bu konuda gerek kamu kurumlarının gerekse STK'ların daha uyumlu ve etkin çalışmasını sağlamak. Bu gruptaki çocuk ve gençlerin sorumluluk alma, birlikte çalışma, toplum hassasiyeti bilincine katkıda bulunarak sosyal iletişimlerini, öz güvenlerini ve aidiyet duygularını güçlendirmek. Arkadaşlarımız artık sona geldi. Yakın zamanda bu proje hayata geçirilecek."

Kaynak: AA