Erzurum Şifa Hastanesi Çalışanları Kan Verdi

Özel Erzurum Şifa Hastanesi çalışanları gönüllü olarak Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Erzurum Şifa Hastanesi Çalışanları Kan Verdi
Sabah mesai başlarken 5 kişilik bir ekiple hastaneye gelen Kızılay ekibi çalışanları bir gün boyunca uygun kriterleri sağlayan gönüllülerden kan bağışı kabul etti.
Erzurum Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Dr. Ahmet Said Turut değişik kurum ve kuruluşlara giderek kan ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını kaydederek, “Erzurum’daki hastanelerin kan ihtiyacı Erzurum Kızılay’ı tarafından karşılanmaktadır. Hastalar için kan her zaman hayati önem taşımaktadır. Bu nedenle her sağlıklı insanı kan vermeye karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi.

Özel Erzurum Şifa Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Sabahattin Dalga’da, “Erzurum Kızılay Kan Merkezinden arkadaşlar önemli bir görev için buradalar, kendilerine elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bütün hastane çalışanlarını kan vermek için gerekli duyurular yapıldı. Sağlık çalışanları olarak bu konuya bizim daha duyarlı olmamız gerekiyor. Çünkü bazen ani ihtiyaç durumunda nasıl koşuşturduğumuzu tüm çalışanlarımız biliyorlar. Halk arasında yaygın bir kanı var neymiş efendim. Fırıncıya ekmek satılmaz mış neden? Devamlı ekmekle iç içe olduğundan istediği zaman alıp yermiş. Bu doğru bir düşünce değil. Her vatandaş gibi fırıncıda parasını verip ekmeğini almalı. Aynı şey biz sağlıkçılar içinde geçerli, biz sağlıkçıyız kan vermeyiz diyemeyiz. İhtiyaç duyulması durumunda sağlıkçılar herkesten daha fazla bu konuya duyarlı olmalı. Çünkü bir damla kanın nasıl hayat kurtardığını an be an görmekteyiz” dedi.

Son olarak Dalga, bu güzel örnek çalışmadan dolayı Erzurum Kızılay Kan Merkezi ekibine hem de büyük bir istekle gelerek kan veren hastane çalışanlarına teşekkür etti.
Kaynak: İHA