Derince Çınarlıkent Konutları Cuma Günü Satışa Çıkacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yeni bir Kent Konut projesini de satışa sunuyor.

Derince Çınarlıkent Konutları Cuma Günü Satışa Çıkacak
Derince'de yapılan Çınarlıkent Konutları 3 Ocak Cuma günü satışa çıkacak.
Sivil Toplum Merkezi'nde yapılan Projenin tanıtım toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,Kent Konut Genel Müdürü Bahattin Yanık ve belediye yetkileri katıldı.

Derince Çınarlı Mahallesi'nde 37 bin 938 metrekarelik alanda hayata geçirilecek olan projede, 51 adet 1+1,487 adet 2+1,24 adet 3+1 daire bulunuyor.Dairelerin peşin fiyatları 55 bin ile 121 bin lira arsında değişiyor.. Proje içinde mescit, market, park ve oyun alanları olacak. Çınarlıkent Konutları’nın zemin katlarının 45 tanesi engelliler için ayrıldı.

Yapılan binaların depreme dayanıklı olması gerektiğini ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,"Marmara depreminde çok canlar kaybettik. Depremde yıkılan binaları biz kendi ellerimizle yaptık. Kocaeli'de yapılan ve yapılacak olan bütün binalara depreme dayanıklı olacak. Binaların sadece depreme dayanıklı olması yetmez. Binalar estetik de olmalı Herkesin sağlıklı bi r çevrede yaşamaya hakkı var .Kent Konut olarak kar amacı güden bir kuruluş değiliz ama kurduğumuz sistemi döndürmemiz lazım. Kent Konut olmasaydı bugün 55 bin liraya yaptığımız konutun fiyatı en az iki katı daha pahalı olurdu" diye konuştu.

Daire bedelinin yüzde 25’i peşinat olarak alınacak, kalan bedel ise anlaşmalı bankalardan kredilendirilecek. Peşinat bedeli 3 ay arayla 4 eşit taksitte ödenecek. Satışa çıkarılan daireler için 3 Ocak ile 17 Ocak tarihleri arasında 15 gün süreyle başvuru alınacak. Başvuru ücreti 500 TL olup hak sahibi olmayanlara geri iade edilecek. Sonrasında tüm kontroller yapıldıktan sonra belirlenen bir tarihte noter huzurunda hak sahipliği kurası yapılacak.
Kaynak: İHA