Dedaş Çalışanları İşçilere Yapılan Saldırıları Kınadı

Batman’da son günlerde DEDAŞ işçilerine yapılan saldırılar düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı.

Dedaş Çalışanları İşçilere Yapılan Saldırıları Kınadı

Aralarında TES-İŞ Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Ali Öncü ve Batman'daki STK’ların da bulunduğu DEDAŞ çalışanları, basın açıklamasıyla yapılan saldırılara tepki gösterdi. DEDAŞ Batman il müdürlüğü önünde toplanan işçiler kendilerine yapılan saldırıların yersiz olduğunu ve vatandaşa hizmet için sahada olduklarını söyledi.

Mahalleye endeks okumak için giden ve saldırıya uğrayan DEDAŞ işçisi Sebahattin Kınay, çok zor şartlarda çalıştıklarını, vatandaşlara hizmet etmek için sahada olduklarını belirterek, “Biz vatandaşın işini görüyoruz,vatandaş sorgusuz sualsiz bize saldırıyor. Çok zor şatlarda çalışıyoruz. Endeks okuma memurları olarak her gün sahadayız, işimizi yapıyoruz. Kurum ne diyorsa ona göre hareket etsinler, kaçak elektrik kullanmasınlar. Vatandaş bizim mahalleye girdiğimizi görünce saldırıyor” dedi.

Basın açıklamasına destek vermek için Batman'a gelen TES-İŞ Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Ali Öncü ise, bu durumun halkı ve halkın çocuklarını karşı karşıya getirdiğini, çalışanların da Batman'ın çocukları olduğunu ifade etti.

Öncü, "Bu çalışanlar sizin çocuklarınız onlara baskı uygulamak, kafalarını, kollarını, bacaklarını kırmak, silah sıkmak eğer çözümse bütün inancımızla ifade ediyoruz canımız halkımıza feda olsun”diye konuştu

“HALKIMIZIN MAĞDURİYETİ BİZİM MAĞDURİYETİMİZDİR”
Meşruiyet temelinde yapılan her eylemin ve her duyarlılığın yanında olduklarını söyleyen TES-İŞ Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Ali Öncü, halkın mağduriyetini kendi mağduriyetleri olarak gördüklerini söyledi.

Öncü, “Vatandaşımızın kesintisiz elektrik alma hakkı kesinlikle en temel ve vazgeçilmez bir hak olduğunun altını çizmek istiyoruz. Halkımızın mağduriyeti bizim mağduriyetimizdir. Bölge 30 yılık çatışma ortamından dolayı gözden çıkarılmıştır. Yatırımlar yapılmamıştır, şebekeler yenilenmemiştir ve kapasite artırımına gidilmemiştir. Bundan dolayı halkımız bu gün bu mağduriyeti iliklerine kadar yaşamaktadır. Ancak bu mağduriyetin muhatabı, bu mağduriyeti giderecek olan idari teknik mekanizma, sahada çalışanlarımız değildirler. Bu çalışanlarımız sonuçta Batman'ın çocuklarıdır” şeklinde konuştu

Yapılan basın açıklaması sonrasında toplanan kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA