Bingöl'de Yılın Son Haftasında 405 Araca 55 Bin Lira Ceza

Bingöl Emniyet Müdürlüğünce yılın son haftasında gerçekleştirilen uygulamada 857 araçtan 405'ine 55 bin lira para cezası uygulandı.

Valilikten yapılan açıklamada, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince 23-29 Aralık'ta gerçekleştirilen denetimde 857 araçtan 405'ine para cezası uygulandığı bildirildi.

Denetimlerde 106 araca hız ihlalinden, 6 araca kırmızı ışık ihlalinden, 4 araca trafik işaret ve levhalarına uymamaktan, 267 araca hatalı parktan, 13 sürücüye muayenesiz araç kullanmaktan, 1 sürücüye tescil yaptırmadan trafiğe çıkmaktan, 2 sürücüye sigortasız araç kullanmaktan, 2 sürücüye araç kullanırken telefonla konuşmaktan, 1 sürücüye aracındaki teknik değişikliği ruhsatına işletmemekten, 2 sürücüye fazla yolcu taşımaktan ve 2 okul servis aracına Karayolları Trafik Kanununa muhalefetten toplam 55 bin 169 lira para cezası kesildiği belirtildi.
Gönüllülük esasına göre faaliyet gösteren, Fahri Trafik Müfettişlerince 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre, trafik kuralı ihlali yapan araç sürücülerinin tescil plakasına 23-29 Aralık'ta 6 suç tespit tutanağı tanzim edildiği kaydedilen açıklamada şöyle denildi:
"Son bir hafta içinde yapılan denetimlerde 6 ara çeşitli sebeplerden trafikten men edildi. Son bir haftada meydana gelen 2 trafik kazasında 2 kişi yaralandı. kazalarda bir önceki haftaya oranla yüzde 75 azalma sözkonusu oldu. Kazaların yoğun olarak meydana geldiği cadde, kavşak ve güzergahlarda, sürücülerin kurallara uymalarını sağlamak için radarlı hız ile emniyet kemeri denetimlerine ağırlık verilmektedir. Bazı ekiplerimiz ise tepe ışığı yanık halde sabit olarak bekleme yaparak kırmızı ışık ihlali yapan araçlara cezai işlem uygulamaktadır. Vatandaşlarımızın daha güvenli bir trafik ortamında yaşamlarını sürdürmesi için trafik kazalarından uzak 'Güvenli çevre ve huzurlu toplum için' denetimlerimiz kararlı bir şekilde devam edecek."

Kaynak: AA