Vali Doğan'dan 'Dünya Engelliler Günü' Mesajı

Vali Aydın Nezih Doğan, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeniyle mesaj yayımladı.


Vali Doğan mesajında, son yıllarda devlet ve millettte engelliler konusunda duyarlılığın geliştiğini, bu gelişmede engellilere uygulanan pozitif ayrımcılığın etkili olduğunu bildirdi.

Doğan, mesajında şunlara yer verdi:

"Ülkenin her yerinde olduğu gibi Van'da da engelliler, engellilerin aileleri ve bu alana yoğunlaşmış sivil toplum kuruluşları, kendilerini daha güçlü hissetmekte. Bu başarıyı da beraberinde getirmektedir. Nitekim engellilerimizin sosyal hayata katılmasında tam bir devrim yaşanmakta. Spor, kültür ve bilimde engellilerin ürettiği ulusal ve uluslararası başarılarla gurur duymaktayız. Alınması gereken mesafeler, geçmişte yaptıklarımıza göre daha fazladır. Önceliği engelli kardeşlerimizin eğitim hakkına vermek üzere, güzel işler yapmak niyetindeyiz. Bunu da hep birlikte yapacağız."

Kentte biri otizm, diğeri zihinsel engelli bireylerin eğitimi için planlanan iki inşaat çalışmasının yürütüldüğünü belirten Doğan, bu çalışmalarla Van'ın "engelli dostu kent" olarak da ülkeye değer katacağını bildirdi.

Doğan mesajında, "Engellilerimize engelleri aşma konusunda desteğimizi yineliyoruz. Dünya Engelliler Günü'nde, tüm engellilerimize ve ailelerine, sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA