'Kardeşlik Bedel İster, Suriye İçin 7 Gün 7 Tır' Kampanyası

Genç Hareket Başkanı Sezgin Kızılkoca, "Kardeşlik Bedel İster, Suriye İçin 7 Gün 7 Tır" kampanyasıyla, kardeşliklerinin kendilerinden beklediği bedeli bir nebze olsun ödemek için gayret ortaya koymaya çalıştıklarını belirtti.

Kızılkoca, İnsan ve Medeniyet Hareketi hamiliğinde Genç Hareket ile İnsan Vakfı tarafından düzenlenen "Kardeşlik Bedel İster, Suriye İçin 7 Gün 7 Tır" kampanyası kapsamında Üsküdar Meydanı'nda kurulan kermes çadırında basın açıklaması yaptı.
Sezgin Kızılkoca, açıklamasında, havaların sertleştiğini ve ihtiyaçların daha da arttığını belirterek, Suriyelilerin ihtiyaçlarını biraz olsun hafifletmek amacıyla yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

Suriye'den çok acı haberler geldiğini ifade eden Kızılkoca, "Gözlerimizi kapayamıyoruz. Her gün yazılı ve görsel medyada çok acı tablolar, haberler ve hadiselerle yüz yüze kalıyoruz. Belki bunların en acısına, son bir ay içinde şahit olduk. Kışın bastırmasıyla, yeterli ısınma imkanı olmadığı, battaniye ve ısıtıcı bulamadığı için donarak vefat eden bebek ve çocukların ölüm haberlerini gördük. O küçücük bedenlerin bir karton kutuda nasıl defnedilmeye götürüldüğünü, hep beraber izledik" diye konuştu.


- "Bir kişiyi kurtarabilir miyiz? diye buradayız"

"Kardeşlik bedel ister" şiarıyla yola çıktıklarını anlatan Kızılkoca, dernek olarak bir yıl önce de Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine üç tır dolusu un götürüldüğünü anımsattı.
Kızılkoca, şöyle devam etti:
"Kardeşliğimizin bizden beklediği bedeli bir nebze olsun ödemek için bir gayret ortaya koymaya çalışıyoruz. Bir yavrumuzu donarak şehit olmaktan, vefat etmekten kurtarabilir miyiz? Bir hastanın, tedavi imkanlarından mahrum kalmaması için, buradan ona bir katkı sunarak vefat etmesinin önüne geçebilir miyiz? Bugün açlıktan vefat eden, ölmüş kardeşlerimizin fotoğrafları ortaya çıktı. Gerçekten çok acı manzaralar var. Bir kardeşimizi, acaba yetersiz beslenmekten kurtarabilir miyiz? En azından bir kişiyi kurtarabilir miyiz? diye bugün buradayız."
İstanbul'un yanı sıra Erzurum, İzmir, Konya ve Gebze'de de kermes yapıldığını anlatan Kızılkoca, kermeslerden 7 tır dolusu yardım elde edilmesini beklediklerini bildirdi.
Kızılkoca, kermesler devam ederken bir kaç tırın yola çıkabileceğini kaydederek, önemli ihtiyaç maddelerinden belli ürün gruplarının tamamlandığını aktardı. Kermes sonunda ise tırların tamamının Reyhanlı'daki tampon bölgeye kadar gideceğini söyleyen Kızılkoca, yardımların buradan daha küçük araçlarla yola devam edeceğini belirtti.

Basın toplantısının ardından, dua okundu, kermes çadırının dışında "Suriye" temalı fotoğraf sergisi açıldı.

- "Kardeşlik Bedel İster, Suriye İçin 7 Gün 7 Tır"

Suriyeli mazlumlar için bilinç, hassasiyet ve duyarlılık oluşturmayı ve aynı zamanda bu desteği yaygınlaştırmayı amaçlayan kampanya kapsamında, hayırseverlerden elde edilecek gelir ile toplanacak gıda ürünleri, bebek maması, bebek bezi, battaniye, kıyafet, tıbbi malzeme gibi eşyalar, tırlarla Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
Kampanyaya, 5 Ocak'a kadar Üsküdar Meydanı'ndaki kermes çadırlarından yardım yapılabilecek.
Yardım etmek isteyenler, İnsan ve Medeniyet Hareketi'nin genel merkezi olan Eyüp'teki Bahariye Mevlevihanesi'ne de yardımlarını ulaştırabilecek.
Kaynak: AA