Hindistan'da Delhi Eyalet Başbakanı Yemin Etti

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'yi de kapsayan Delhi eyaletinde geçen ay yapılan eyalet meclisi seçimlerinde ikinci olan Avam Halk Partisi (AAP) lideri Arvind Kejriwal başbakan olarak yemin etti.

Delhi'deki Ramlila Meydanı'nda eyaletin en genç başbakanı Kejriwal'in (45) yemin törenine, aralarında AAP milletvekillerinin de bulunduğu 100 bini aşkın kişi katıldı.

Kejriwal, bin 600 polisin görev yaptığı meydandaki törende, vali Najib Jung'un huzurunda yemin etti.
Kejriwal, partinin sembolü olan süpürge ile yaptığı konuşmada, "yolsuzluk ve rüşvete asla müsaade etmeyeceklerini ve halka hizmet edeceklerini" söyledi.

Kejriwal, partisinin asla kibirli olmayacağını belirterek, "Hizmet etmek için buradayız" ifadesini kullandı.
Seçimleri "mucizevi ve devrimci" olarak nitelendiren Kejriwal, siyasetin dürüstlük ve doğrulukla yapılabileceğini vurguladı. "Birleşirsek çözülemeyecek sorun yoktur" diyen Kejriwal, tüm sorunların çözümü için sihirli değneğinin bulunmadığını ancak "Delhi'nin 15 milyon insanının herşeye çözüm bulabileceğini" söyledi.

Bu arada Kejriwal'in yemin törenine bazı AAP milletvekillerinin metro ve toplu taşıma araçlarını kullanarak gelmesi dikkati çekti.
Delhi eyaletinde geçen ay yapılan eyalet meclisi seçimlerinde yolsuzluk ve rüşvet karşıtı AAP, büyük sürpriz yaparak ikinci olmuştu. Geçen yıl kurulan AAP, eyalet meclisindeki 70 sandalyeden 28'ini kazanmıştı. Birinci olan Bharatiya Janata Partisi'nin (BJP) hükümeti kuramaması üzerine, hiçbir parti ile koalisyona gitmeyeceğini açıklayan AAP'nin lideri, halkın internet ve SMS desteğiyle hükümeti kurma görevini üstlendi.
Kaynak: AA