Mehmet Akif Ersoy'un Ölümünün 77.yıldönümü

Şanlıurfa Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, Şair Mehmet Akif Ersoy'un 77. ölüm yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Çocuklarımız, gençlerimiz Mehmet Akif’in muhteşem dizelerinden oluşan İstiklal Marşı’nı okumakta, bağımsız ve özgür Türkiye için coşmaktadır” dedi.

Mehmet Akif Ersoy'un Ölümünün 77.yıldönümü

Mehmet Yavuz, yaptığı açıklamada İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy’u, ölümünün 77. yılında saygı, minnet ve şükranla andığını söyledi.

Yavuz, “O şiir bir daha yazılamaz. Esarete başkaldıran, milletini uyanmaya çağıran, Mehmet Akif Ersoy, benzersiz kahramanlık ve vatanseverlik destanı İstiklal Marşımız ile tüm ulusumuzun gönlünde eşsiz bir yer almıştır, bunu da sonsuza dek koruyacaktır. Çocuklarımız, gençlerimiz Mehmet Akif’in muhteşem dizelerinden oluşan İstiklal Marşı’nı okumakta, bağımsız ve özgür Türkiye için coşmaktadır” dedi

Milli bilinç için milli şair Ersoy’a ve eserlerine her dönem ihtiyaç duyulduğunu belirten Yavuz, şöyle devam etti:
“Maalesef Türkiye, Mondros ve Sevr ile batının emperyalist emellerinin zirveye çıktığı şartlarla her an karşı karşıyadır. Milli bilincin diri tutulmasında, Mehmet Akif ve eserlerine duyulan ihtiyaç bir kez daha ortadadır. Adı verilerek kurulan üniversitemizin sorunlarını çözmede, belirlediğimiz evrensel hedeflere ulaşmada da, milli şairimiz bize azim ve heyecan kazandıracaktır.”
Kaynak: İHA