Maraş Olayları 35. Yılında Didim’de Düzenlenen Programla Anıldı

Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği, Maraş olaylarının 35. yıl dönümünü dolayısıyla anma programı düzenledi.

Maraş Olayları 35. Yılında Didim’de Düzenlenen Programla Anıldı
Programda, Maraş olaylarını anlatan şiirler okundu, semah gösterisi yapıldı.

Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği Maraş olaylarının 35. yıl dönümü dolayısıyla organize edilen anma etkinliği Cemevi salonunda yapıldı. Çorumlu Aşık olarak bilinen Ozan Şenel Şahin’in söylediği ezgilerle başlayan etkinliğe, bazı siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, çok sayıda vatandaşlar, Cemevi yönetimi ve üyeleri katıldı.

Sunumu gençlerin yaptığı anma etkinliğinde Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği yönetiminden Filiz Atabay bir konuşma yaparak Maraş olayları hakkında bilgiler verdi

Anma etkinliklerine konuşmacı olarak katılan araştırmacı yazar Turabi Saltık, “Maraş olayları ne ilkti ne de son oldu. Biz buradan Maraş’ı unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı söylüyoruz“ diyerek sözlerine başladı ve Maraş’ın Hitit’lerin önemli bir kenti olduğunu söyleyerek, Maraş’ın tarihi hakkında bilgiler verdi.

Saltık konuşmasının ardından Hayrettin Geçkin ve Pir Sultan Gençlerinin şiirleriyle devam eden programda, şiirlerin ve konuşmaların ardından Cemevi Semah ekibi, Semah gösterileriyle katılanları büyüledi. Anma programının ardından katılımcılara lokma ikram edildi.
Kaynak: İHA