Asyalı Aktivistler Suriyeliler İçin Yollarda

Malezya, Endonezya ve Tayland'dan Suriyeliler için yola çıkan, aralarında doktor ve gazetecilerin de bulunduğu 12 aktivist, Reyhanlı ilçesine geldi.

Asyalı grubun Türkiye sorumlusu Hasan Kürüz, Malezya, Endonezya ve Tayland'dan katılımcıların yer aldığı grubun kentte çeşitli ziyaretlerde bulunduğunu söyledi.

Okul ve hastane ziyaretleri yaptıklarını belirten Kürüz, Yardım Eli Derneği'nin himayesinde çocuklara mont yardımında bulunduklarını kaydetti.

Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriyelilere un ve battaniye gönderdiklerini ifade eden Kürüz, 14 kişilik diğer grubun da Kilis tarafından Suriye'ye geçtiğini anlattı.
Malezyalı aktivist Doç. Dr. Mazwati Yusuf da İslam Üniversitesi'nde görev yaptığını ve Suriyeler için çıktıkları yolculukta edindiği izlenimlerini tüm dünyayla paylaşacağını söyledi.

Suriyelilerin yaşadığı sıkıntılarla ilgili araştırma da yapacağını belirten Yusuf, "Çıktığım bu yolculukta, savaşa maruz kalan insanları ve özellikle çocukların psikolojik durumlarını inceleyeceğim. Bu araştırmayı Hollanda, Japonya ve İspanya'daki konferanslarda sunacağım" dedi.

Kaynak: AA