Ankara İl Gıda,tarım ve Hayvancılık Müdürü Temel Açıklaması

Ankara İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, "Kazanlı çiftçiler, 27 Ocak 2014'te sona erecek Ekonomik Yatırımları Destekleme Programı ve IPARD'tan maksimum seviyede faydalanmalılar" dedi.

Temel, yazılı açıklamasında, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, kaymakamlık, belediye ve Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi iş birliğiyle Kazan'da hayvancılık sektör toplantısı yapıldığını bildirdi. Toplantıda, Avrupa Birliği destekli İPARD projeleriyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın sağladığı Ekonomik Yatırımları Destekleme Programı hakkında yetiştiricilerin bilgilendirildiğini ifade eden Temel, Kazan hayvancılığının daha ileriye taşınması için atılacak adımların ele alındığını kaydetti.

Temel, değerlendirmelerde bulundu:
"Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, 2013 yılı Kasım ayı itibariyle Ankara hayvancılığına 33,8 milyon lira destek sağladı. Ankara'nın yaklaşık 300 bin büyükbaş, 900 bin de küçükbaş, Kazan'ın ise 11 bin 500 büyükbaş, 11 bin küçükbaş hayvanı var. Başkentte küçükbaş hayvancılığın en büyük sorunu olan çoban ihtiyacını karşılamak için sürü yönetimi eğitimlerine başladık. Son çıkan yönetmelikle yetiştiriciler, her yaştaki küpesiz hayvanlarını 2014 yılının haziran ayına kadar küpeletebilecekler."
Tarım ve hayvancılığın tarımsal sanayiyle beraber gelişip, beraber büyüyeceğine dikkati çeken Temel, Kazanlı çiftçilerden 27 Ocak 2014'te sona erecek Ekonomik Yatırımları Destekleme Programı ve IPARD'tan (AB Kırsal Kalkınma Hibe Destekleri) maksimum seviyede faydalanmalarını istedi.
Kaynak: AA