Kozan'da 'Gençlerle Sağlıklı İletişim' Konulu Konferans

Kozan'da, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi işbirliği ile "Gençlerle Sağlıklı İletişim" konulu konferans düzenlendi.

Kaymakam Avni Oral, belediye sinemasında düzenlenen konferansta, aile ve toplumda yüz yüze iletişimin giderek azaldığına dikkat çekerek, televizyon, bilgisayar ve telefon kullanımının yaygınlaşmasının iletişimin gücünü düşürdüğünü ifade etti.

İnsanların eskiden olduğu gibi yine sohbet ortamlarında buluşması, akraba ve komşu ziyaretlerinin sıklaştırılması gerektiğini vurgulayan Oral, gençleri olumsuz davranışlar ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmada aile içi iletişimin çok önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Psikiyatrist ve Psikoterapist Doç. Dr. Şükrü Uğuz ise bilinenin aksine dinlemenin konuşmaktan çok daha önemli olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Özellikle çocuklarla iletişimde, olaylara yaklaşım ve beden dili üzerinde duran Uğuz, "neden ?" sorusu yerine "nasıl ?" sorusu yöneltmenin iletişimi kolaylaştırdığını kaydetti.

Konferans sonunda Kaymakam Oral, Uğuz'a teşekkür ederek plaket sundu.
Etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Zehra Özgan, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Erişir, Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, İlçe Sağlık Müdürü Erdal Özkan, sağlık çalışanları, rehber öğretmenler, sosyolog ve psikologlar katıldı.

Kaynak: AA