Hatay Valisi Lekesiz'den Tobb Kadın Girişimciler Kurulu'na Ziyaret

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Uğutmen ve üyelerine ziyarette bulundu.

Lekesiz, ziyarette TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve üyelerinin tüm kurum, kuruluşlarının desteğiyle bölgede güzel işlere imza atacaklarına inandığını belirterek, daha güçlü Hatay ve Türkiye inşa etmenin kadını ve erkeğiyle beraber olacağını kaydetti.

Lekesiz, günümüzde artık kadınların yaşadıkları köyün, beldenin, ilçenin, ilin, ülkenin ve dünyanın geleceğinin inşa edilmesinde daha fazla söz sahibi olmak istediklerini belirtti.

Gerek ülke içi dinamikler gerekse dünyadaki dinamiklerin etkileri sonucunda kadınlara hayatın sosyal, kültürel, siyasal ve ekonomik alanında daha fazla yer verilmesine ilişkin bir toplumsal mutabakatın oluştuğunu ifade eden Lekesiz, şöyle devam etti:
''Toplumsal mutabakatın ötesinde yapılan yeni düzenlemeler hep pozitif ayrımcılık şeklinde kadınların lehine cereyan ediyor. Son zamanlarda da çok önemli düzenlemeler yapıldı. Önemli olan imkanlar sağlandığı ve fırsat verildiğinde kadınların da maharetli çalışmalarla güzel işlere imza atmalarıdır. Sizlerin ve tüm kurum ve kuruluşlarımızın da desteğiyle bölgemizde güzel işlere imza atacağınıza inanıyorum.''
TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Uğutmen de kadınlara yönelik eğitim kursları açtıklarını, engelli kadınlar için proje geliştirdiklerini, bunun yanı sıra el emeği üretiminde bulunan ya da işyeri açmış olan kadınların katılabileceği bir yarışma düzenleyeceklerini kaydetti.

Vali Lekesiz'in ziyaretinde İskenderun Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit'te yer aldı.
Kaynak: AA