Pop Müzik Şarkıcısı Zafer Peker, Kısa Aralıklarla Albüm Çıkaracak

8 yıl aradan sonra "Vallahi/Aşk Bize Yakışmadı" albümü ile müzikseverlere yeniden buluşan pop müzik şarkıcısı Zafer Peker, "Bundan sonra kısa aralıklarla en az 5 şarkıdan oluşan albüm çıkarmak istiyorum" dedi.

Peker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 8 yıldır albüm yapmadığını, bu sürede bazı festival ve kültür konserlerinde sahne aldığını, yurt dışında da etkinliklere katıldığını anlattı.
Yeni albümünü yaklaşık bir yılda hazırladığını belirten Peker, albümde "Vallahi", "Aşk Bize Yakışmadı", "Son Bir Hatıra", "Dönemem", "Nedense Anlatamadım'' eserlerinin yer aldığını bildirdi.
"Dönemem", "Vallahi'' ve "Nedense Anlatamadım'' şarkılarının sözlerinin kendisine ait olduğunu ifade eden Peker, "Aşk Bize Yakışmadı"nın sözlerini Uhde Seçil, "Son Bir Hatıra"nın sözlerini ise Pınar Uçarlar'ın yazdığını, besteleri de oğlu Barış Mert'in yaptığını kaydetti.

Albümün aranjörlüğünü oğlu Barış Mert'in yaptığına işaret eden Peker, "İnsanın oğluyla çalışması farklı ve güzel bir duygu. Barış ile daha önceki albümümde de çalışmalar yaptık. Konservatuvardan mezun olduktan sonra albüm düzenlemelerini birlikte yapmaya karar verdik" diye konuştu.

Peker, şarkı sözü yazarken o anda müziğin verdiği hislere göre hareket ettiğini dile getirerek, şöyle konuştu:
"Yıllar içinde hem etrafımızda gördüklerimiz hem de yaşadıklarımızdan birikenler cümlelerde hayat buluyor. Duygusal şarkılarım hep öne çıktı. Müzikseverler de sesime daha çok yakıştığını söylüyor. Ben de duygusal parçaları sevdiğim için hissederek okuyorum, daha fazla yer veriyorum."
- "Şarkıların bu kadar kolay kaybolup gitmesi üzücü"
Albümünde 3 şarkıya klip çekmeyi düşündüğünü, ilk klibini de "Son Bir Hatıra" şarkısına çekeceğini anlatan Peker, şunları kaydetti:
"Hızlı bir tüketim var, bu tüketime zaman yetmiyor. Bir süre sonra albüm eskimiş oluyor. Repertuvar aşaması bu kadar zorlayıcı olup, sonra da bazı şarkıların bu kadar kolay kaybolup gitmesi üzücü. Bundan sonra kısa aralıklarla en az 5 şarkıdan oluşan albüm çıkarmak istiyorum. Artık albüm çıkarmaya uzun yıllar ara vermeyeceğim. Magazin programları yerine şarkıların insanlar üzerinde bıraktığı etkilere önem veriyorum. Kendimi böyle daha rahat ve huzurlu hissediyorum."
Kaynak: AA