Aydınlı Yazar ve Şairler Demirayak’ı Andı

Aydın eski senatörü Sadettin Demirayak, vefatının birinci yıldönümünde Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği ve yakınları tarafından düzenlenen gecede anıldı.

Aydınlı Yazar ve Şairler Demirayak’ı Andı

Aynı zamanda Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Haysiyet Divanı üyesi olan Sadettin Demirayak için düzenlenen anma gecesine Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği, Söke Şairler ve Yazarlar Derneği ile Demirayak’ın yakınları ve çok sayıda sevenleri katıldı.

Anma gecesinin açılışda konuşan Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Şükrü Öksüz, “Aydın eski senatörü ve Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Haysiyet Divanı üyesi Sadettin Demirayak’ı ölümünün birinci yıl dönümünde böyle bir gece düzenleyerek anmak istedik. Merhum, 1931 yılında Atça beldesinde dünyaya gelmişti. En son Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra Burdur, Uluborlu, Tefenni ve Söke’de Cumhuriyet Savcısı olarak çalıştı. Daha sonra resmi görevinden istifa ederek serbest avukatlığa başladı.

1977 yılında Aydın’dan senatör seçildi. 980 yılında TBMM sinin kapatılmasından sonra tekrar Cumhuriyet Savcısı olarak atandı. 1982 yılında emekli oldu. Bundan sonra tekrar 1990 yılına kadar serbest avukat olarak çalıştı. Bu tarihte mesleği tamamen bıraktı. Mesleği bıraktıktan sonra araştırmacı yazar olarak çalışmalara başladı.

Aydın’da Kuvay-ı Milliyeni’nin Doğuşu, Aydın’ın Üç Efesi adlı kitaplarını yazdı” diyerek, Demirayak’a Allah’tan rahmet diledi.

Gecede MHP Aydın eski milletvekilli Recep Taner ve ADÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayten Can Tunalı da birer konuşma yaptı. Şair Şükrü Öksüz Sadettin Demirayak için yazdığı bir şiiri okuyarak tablo haline getirilen şiir Merhum’un eşi Aysel Demirayak’a hediye etti. Anma gecesi şairlerin şiirlerini okumalarının ardından sona erdi.
Kaynak: İHA