Mhp’li Yeniçeri’den 2004’deki Mgk Kararlarına İlişkin Açıklama

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, 2004’deki MGK kararları ile ilgili olarak, “Dursun Çiçek’in imzası ile Abdullah Gül’ün imzası arasında hiçbir fark yoktur bu konuda.

Ya içeridekiler de dışarıya çıkacak ya da bu imzanın altında ismi bulunanlar çıkıp yargının karşısında hesap verecektir” dedi.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında AK Partili Yasin Aktay’ın sözlerini eleştirerek, Aktay’ın sözleri ile tarihe ve bilime ihanet ettiğini söyleyen Özcan Yeniçeri, “Aktay’ın kendisinin atasının ve dedesinin nereden geldiğini nasıl algıladığı kendi özel konusudur” dedi.

Yeniçeri, Aktay’ın sözlerinin deli saçmalığı olduğunu, oryantalist, provokatif ve Haçlı ordusunun etki ajanlığını yapanların söyleriyle birebir örtüşen yönlerinin dikkat çekici olduğunu savundu

BDP’nin Diyarbakır’da yapılan Gençlik Meclisi Kongresi’nde Türk bayrağının indirilmesine de tepki gösteren Yeniçeri, “Bu durum çözüm süreci denilen şeyin bölgeden Türkiye Cumhuriyeti hakimiyetini ve Türk bayrağını çözmek, yerine PKK ve Barzani paçavralarını asmak sürecine dönüştüğünün kanıtıdır. Onlar orada bayrağı değil, devleti gönderden indirdiler” şeklinde konuştu.

Dershanelerin KCK’ya benzetilmesini de eleştiren Yeniçeri, “Şu hale bakınız, eğitim-öğretim kurumları olan dershaneleri bir AK Partili milletvekili KCK’ya benzetebilmiştir. AK Parti’nin gözünün nasıl karardığını ve körleştiğini bu benzetme bile gösterir niteliktedir. Bu sözleri edenlerin cinayet derecesinde bir akıl tutulması yaşadığı kesindir. AK Parti yalnız dershaneler ile terör örgütünü değil, sapla samanı da birbirine karıştırır hale gelmiştir. Dershanelerden PKK rahatsız, AK Parti’de en az onlar kadar rahatsız” ifadelerini kullandı.

2004’deki MGK’da alındığı iddia edilen Gülen’i bitirme kararlarına ilişkin görüşlerini açıklayan Yeniçeri, “Açıklanan belgelerle AK Parti’nin babayiğit kadrolarının Gülen’i bitirme kararlarının altında hem de ıslak ve inkarı kabil olmayan imzaları çıkmıştır. Bu belgelerin yayınlandığına ilişkin belgeler de yayınlanmıştır. Çok açık, net bir biçimde gerçekler ortaya çıkmış, AK Parti’nin, onun ileri demokratlarının foyası dökülmüştür. MGK kararları gizlidir. Bu kararlar nasıl birilerine servis edilmiş ve onu birileri nasıl açıklayabilmiştir. MGK kararlarını bile birileri ele geçirebildiğine göre bundan böyle devletin güvenliğinden nasıl söz edilir. Bu utanç belgesini hem uygulayan hem de uygulamadığı yalanı ile toplumu aldatan ve yok hükmünde sayılması gerektiğini söyleyen AK Parti zihniyetinin ahlak anlayışları tartışılır hale gelmiştir” dedi.

Dershanelerin kapatılmasının PKK’ya alan açma harekatı olduğun öne süren Yeniçeri, “PKK’ya alan açma harekatıdır. Güneydoğu’da dershanelerini çekip onun yerine milis güçlerini yerleştirme harekatıdır. Türk bayrağı indiriliyor, onun yerine PKK bezleri yerine çekiliyor, diğer taraftan dershaneler çekiliyor, onun yerine PKK misisleri dolduruluyor, öte yandan da devlet otoritesi bölgede azaltılarak PKK otoritesi bölgede artırılıyor. Halkın bize bu konuda inanılmaz derecede şikayetleri vardır” diye konuştu.

“MGK’da atılan imzalarla Balyoz Planı’ndaki imzaların eşdeğer” olmasıyla ilgili bir soru üzerine Yeniçeri, “Aynı şeye MGK’da imza atıyorsunuz, imza attığınız şey yol gösteriyor. Orada da askerin bir kanadı da sizin gösterdiğiniz bu devlet planının altına imza atıyor. Dursun Çiçek’in imzası ile Abdullah Gül’ün imzası arasında hiçbir fark yoktur bu konuda. Yukarıda söylendiğinde sevap, aşağıda söylendiğinde günah mıdır? Ya içeridekiler de dışarıya çıkacak ya da bu imzanın altında ismi bulunanlar çıkıp yargının karşısında hesap verecektir. O verilen kararlar şimdi tartışmalı hale gelmiştir” dedi

Kaynak: İHA