Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonunda 8 Tahliye

İstanbul ve Ankara’da dün düzenlenen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan zanlılardan 8’i, bu gece polis sorgusunun ardından serbest kaldı.


Dün sabah İstanbul merkezli "yolsuzluk ve rüşvet" operasyonu kapsamında düzenlenen operasyonda 53 şüpheli polis tarafından gözaltına alınmıştı. Aralarında İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu, Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu ve Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu gözaltına alınan 53 kişi arasında bulunan Suphi Vurgeç, Kemal Arslan, Murat Can Sunar, Yılmaz Çelik, Bilir Vakıf Yarımağan, Bahattin Kuş, Faruk Altunbay ve Ahmet Fikri Okumuş, emniyetteki sorgularının ardından savcılık talimatı ile bu gece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hastanedeki sağlık kontrollerinin ardından salıverilen zanlılar, sağlık merkezinin kilitli olan arka kapısından bırakıldı. Gazetecilerin soruların yanıtsız bırakan zanlılar, hastaneden ayrıldı.

Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan diğer zanlıların emniyetteki sorguları devam ediyor.
Kaynak: İHA